Koccintás a legjobbakkal: Borászok Borásza Kóstoló Kör

Második alkalommal rendezi meg a Borászok Borásza Kóstoló Kört a díjat gondozó Vinum Praemium Alapítvány. Az egyedülálló eseményen a Kárpát-medence 50 legjobb borásza (azaz a díj jelöltjei), valamint a díj eddigi győztesei tartanak szakmai kóstolót, amelynek második felét nyilvánossá teszik, hogy a borkedvelő szerencsések koccinthassanak a legjobbakkal.

Az alapítvány a tavalyi nagy siker után idén is megrendezi azt az egyedülálló sétáló kóstolót, amelyen az 50 legjobb magyar borász, valamint a Borászok Borásza díj eddigi nyertesei gyűlnek össze március 7-én Budapesten, hogy egymás tételeivel közelebbről is megismerkedhessenek és értékeljék azokat. Igen ritka az ilyen alkalom, amikor hazánk összes régiójából a legjobbak találkozni tudnak és eszmét cserélhetnek, kóstolhatnak.

Az esemény a különleges kóstolási élmény mellett része a Borászok Borásza választási mechanizmusának is, hiszen részben ezen kóstolások alapján döntik majd el, hogy idén ki lesz a Borászok Borásza, a jelöltek ugyanis itt adják le elsőkörös szavazataikat. Minden borász legfeljebb három, a pincészetet leginkább jellemző tétellel mutatkozhat be. A Kóstoló Kör délelőttjén ez a szakmai rész szigorúan zárt kapuk mögött zajlik.

Délután viszont 14.00 és 17.00 óra között a Kóstoló Kör megnyitja kapuit azon néhány szerencsés előtt, akik időben regisztrálnak, és jegyet igényelnek az eseményre. Belépőket valóban csak korlátozott számban és érkezési sorrendben biztosítanak, ezért nem árt igyekezni.

Amennyiben szeretne bejutni erre az exkluzív (kettős) kóstolóra, hogy koccinthasson a legjobbakkal és megkóstolhassa a legszebb magyar borokat, akkor látogasson el a boraszokborasza.hu oldalra és keresse a pontos részleteket, illetve a jegyigénylés feltételeit a Borászok Borásza Kóstoló Kör leírásában!

2020-ban egy további lehetőséggel fokozzák az élményt, ugyanis a Borászok Borásza Kóstoló Kör megalkotói a Gyengébb? Nem! Nőnapi Kóstoló szervezőivel szoros együttműködésben, egy napon rendezik meg a két eseményt. Az első 50-50 jelentkező kedvezményes áron mindkét kóstolón részt vehet. Ezzel a közös jeggyel az 50 legjobb borász és a 35 legjobb női borász italait lehet megkóstolni.