9. Wine&Violin Hegedűkészítők Szalonja

Vonós mesterhangszerek és vonók kiállítása, borkóstolók, koncertek március 7-8-ig a Fonó Budai Zeneházban.

Kevés szakma van a világon, amely nem futószalagon termeli termékeit, ahol a mester keze munkája döntő jelentőségű. A Wine & Violin Hegedűkészítők Szalonján hazai hegedű- és vonókészítő mesterek mutatkoznak be, az esti koncerteken pedig világhírű művészek és remekművek szólalnak meg. A kiállított vonós hangszereket kézbe lehet venni, ki lehet próbálni; hegedűk titkai nyílnak meg a látogatók előtt, miközben hazai borászatok nedűit kóstolgathatjuk.

Kiállító készítők

Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Etzler Bernd, Faragó-Thököly Márton, Ficsor Gergely, Gollob Balázs, Héjja János, Holló Bence, Kovács Tibor, Kőrösi Ferenc, Nagy András, Popara Nikola és Székely Márton.

Az idei hangszerkiállítás különleges vendége a Rivolta hangszerfa-kereskedőcég Észak-Olaszországból. A kiállítás ideje alatt megtekinthető és vásárolható lesz a minőségi és egyedi hangszerfa kínálat.

Kiállító borászok

Az idei Wine & Violin hétvégéjének boros programját a Borkult csapata hozza el a Fonóba. A március 7-8-i időpont adta magát, hogy – egy kicsit a nőnapnak is figyelmet szentelve – a magyar női borászok kerüljenek a középpontba. Az ország számos borvidékéről hoznak a kóstolni vágyók számára kiválóbbnál kiválóbb borokat, bizonyítva ezzel is, hogy a hölgyek semmivel sem tudnak kevesebbet, mint férfi kollégáik. A hétvége egyik érdekessége továbbá, hogy a programon résztvevő borászok borai közül kiválasztásra kerül majd a „Hegedűkészítők Bora” is, ami 1 éven keresztül lesz megkóstolható a Fonóban.

(Forrás: Borkultúra Nkft.)