III. Országos Szőlész–Borász Konferencia

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Magyar Bor Akadémia 2019. november 5-én ismét megrendezi az Országos Szőlész–Borász Konferenciát. A rendezvény házigazdája és tudományos koordinátora a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kara.

A konferencia a gyakorlatorientált szőlészeti és borászati ismeretek innovatív tudásátadó fóruma, a tudományos kutatások által alátámasztott, tényszerűen igazolt eljárások megosztásának és megvitatásának céljával megtartott rendezvény. A szervezők nem titkolt célja ugyanakkor az is, hogy közel hozzák egymáshoz a kutatási és oktatási műhelyek képviselőit és a termelésben dolgozókat, megteremtve a párbeszéd és a közvetlen visszacsatolás lehetőségét az ágazat különböző részterületei között. Az előadók és a korreferátumokat tartó szakemberek ezért olyan szakmai tudományos és gyakorlati eredményeket, témaköröket mutatnak be, amelyek a mindennapi munkavégzés során kézzelfogható előnyöket biztosítanak a termelés, a fejlesztések megvalósítása, vagy épp a költségmegtakarítás terén. A III. Országos Szőlész-Borász Konferencia kiemelt témája a klímaváltozás.

A részvételi díj 7500 Ft + Áfa, amely a szakmai program mellett magában foglalja az étkezést, a kávészünetet, illetve az újborok kóstolóján való részvétel lehetőségét. Jelentkezési és fizetési határidő 2019. október 28. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében 250 főig tudják elfogadni.

A tervezett program itt, a regisztráció itt érhető el.

(Fotó: SZIE/Balázs Gusztáv)