Bikavér-újdonságok Egerből

A St. Andrea új Bikavér-házasítással jelent meg a piacon, míg a Juhász Testvérek Superior 2017 tétele megkapta az új egri palackot.

A Juhász Testvérek az Egri Bikavér Superior 2017 tételükkel kezdték el használni az új Eger borospalackot, amely a régi, tradicionális egri borosüvegek újragondolásaként jött létre azért, hogy megkülönböztethetőek legyenek az Egri Borvidék legszebb nedűi a polcokon. Ilyen palackba kizárólag superior és grand superior minőségű borok kerülhetnek. Az EGER 1552 felirat egyúttal a várvédők hősiességére is emlékeztet.

A St. Andrea az idei St.Andrea Szőlő Ünnepen mutatta be legújabb vörös házasítását, a Hangács Egri Bikavér Grand Superior 2017 bort. Ez 31% Kékfrankos, 27% Cabernet franc, 24% Merlot, 12% Pinot noir és 6% Kadarka házasításából létrejött komplex, hosszú lecsengésű, dűlőszelektált Egri bikavér. Illatában a feketebogyós gyümölcsöket átszövi a vulkanikus-avaros jegyek sokasága. Feketeszeder, fekete ribizli, fenyőgyanta, avar, chili és csokoládé is felsejlik az aromatikájában. A korty selymes, szépen érett karaktert mutat.