Giraldo Juan Sebastian Magyarország 25. Sommelier Bajnoka

A Magyar Sommelier Szövetség által szervezett, ezúttal 25. alkalommal sorra került országos bajnokságot, amelynek szakmai partnere és házigazdája a Winehub Holding Kft. volt, élénk érdeklődés kísérte a cég budapesti borközpontjában.

Az esemény a WINEHUB ünnepélyes megnyitója is volt egyben

A fővédnöki és védnöki tisztségeket Dr. Nagy István agrárminiszter és a Magyar Bor Akadémia vállalták el. Együttműködő partnerek a Budapesti Gazdasági Egyetem és a Chaine Egyesület voltak.

Carlos Coelho, a WINEHUB tulajdonosa köszöntötte a résztvevőket

A versenyzők az első fordulóban írásbeli és gyakorlati feladatokat oldottak meg, amelynek eredményeként a döntőben 3 szakember folytathatta a versenyzést a „Magyarország Sommelier Bajnoka 2022” címért, akik többek között arról adhattak számot, hogy hogyan állják meg a helyüket olyan éttermi helyzetekben, amikor pezsgőt kell felszolgálni és ételekhez italokat ajánlani, valamint olyan tudásanyagról, mint különböző borok és párlatok felismerése, illetve szakmai leírása.

A zsűri minden mozdulatra figyel

A Kozma Kálmán vezette, neves szaktekintélyekből összeállt zsűri (Pintér Katalin, Kovács László, Szik Mátyás, Fiáth Attila, Virágh Csaba és Besenyei Péter) döntése alapján az idei verseny győztese Giraldo Juan Sebastian a Félix Kitchen and Bar assistant head sommelier-je lett, aki először diadalmaskodott.

A második és a harmadik helyeken Kincses László Dávid a Tom George Osteria head sommelier-je és Pfeiffer Balázs a Werzer’s Hotel Resort Pörtscach sommelier-je végeztek.

Giraldo Juan Sebastian vörösbort dekantál

Több különdíj is átadásra került, köztük a közönség által odaítélt, amelyet Kincses László Dávid nyert el. Valami díjakat ajánlott fel a házigazda Winehub, Ember Sándor és a Bock Pince is.

A döntő előtt a Magyar Sommelier Szövetség Par Excellence díja 2020. és 2021. évi nyerteseinek járó plaketteket Slezsák Zoltán elnök átadta át.

MASOSZ

fotók: dékány tibor