Tarolt a KNW Egri Csillag az USA-ban

A Wine Enthusiast amerikai szakmai magazin szakértői 92 ponttal jutalmazták a Kovács Nimród Winery 2017-es Egri Csillagát.

Olaszrizling, Leányka, Chardonnay és Pinot Gris – e négyes alkotja a Kovács Nimród Winery Egri Csillagát, a „Mindennapi örömök” borcsalád közkedvelt tagját. A 2010-es évek elején fiatal egri borászok által életre hívott, s az Egri Bikavér fehér párjaként meghatározott házasításnak a szabályok szerint legalább ötven százalékban Kárpát-medencei fajtákat kell tartalmazni, miközben az illatos fajták aránya nem lépheti át a harminc százalékot. Klasszikus, superior és grand superior kategóriái fellelhetők az egri borvidéken.

A közepesen testes, élénk illatú, gazdag aromavilágú és jó ivású reduktív bor díjazott évjáratának pár palackja a Monarchia borkereskedésben még elérhető. Ha kíváncsiak arra, milyen hordókat használ a borászat, hogyan kezeli számos elismeréssel díjazott borait, s megkóstolnák azokat, jelentkezzenek be hozzánk borkóstolóra. Nemcsak az egyes tételeket ízlelhetik meg, s a borászat történetéről, hagyományairól és újdonságainkról hallhatnak, de a pincéket, s a hordókat is körbejárhatják szakavatott sommelier munkatársak kalauzolásával.