25. Magyar Sommelier Bajnokság

A Magyar Sommelier Szövetség 2022-ben is megrendezi a szakma országos bajnokságát október 9-én, vasárnap 9.00 órakor Budapesten.

A bajnokság szakmai partnere és támogatója, valamint helyszíne a Winehub (winehub.hu). A bajnokság célja, hogy magas szintű megmérettetési lehetőséget biztosítson a vendéglátás azon dolgozóinak, akik a sommelier szakmában dolgoznak, vagy a sommelier szakma a munkakörük része. A szervezők célja továbbá a meglévő szakmai kapcsolatok erősítése és új személyes kapcsolatok kialakítása, valamint a sommelier munka további népszerűsítése.

Az előző év gyakorlatának megfelelően ezúttal is kétfordulós, nyílt versenyt tartanak, vagyis a megmérettetésen nemcsak a Szövetség tagjai, hanem minden olyan szakember részt vehet, aki tudásáról ebben a formában is számot kíván adni. Az elődöntőben a részvevők előbb írásbeli feladatokat (tesztlap kitöltése, 3 bor kóstolás utáni megnevezése) oldanak meg, majd vörösbort dekantálnak, továbbá megfelelő ételt ajánlanak hozzá. A döntőbe három versenyző jut, akikre hat gyakorlati feladat megoldása vár a nagyközönség előtt.

A verseny fővédnöke dr. Nagy István agrárminiszter.

A részvétel iránt érdeklődő szakemberek bővebb információkat a nevezéssel, bajnoksággal kapcsolatban Karsai Judit elnökségi tagtól kaphatnak (telefon: +36 70 679-0699).