Eladó egy filmmogul borászata Long Island-en

A 38,5 hektáros birtokért – termelő létesítményekkel, kóstolószobával és almáskerttel együtt – 18 millió dollárt kérnek.

Michael Lynn, a New Line Cinema egykori elnöke 2000-ben vásárolta meg a Bedell Cellars borászatot a Long Island-i North Forkban alapítójától, Kip Beddell borásztól ötmillió dollárért. Komoly fejlesztési tervei voltak, hiszen meggyőződése szerint Long Island borászata olyan felfutás előtt állt akkor, mint két évtizeddel korábban Kaliforniáé.

A birtok három különböző ponton fekszik, és 30 hektárnyi szőlőterület tartozik hozzá. A fő egység Cutchogue-ban található, itt 20 hektáron Chardonnay, Viognier, Sauvignon Blanc, Fűszeres Tramini, Albariño, Rizling, Merlot, Malbec, Petit Verdot és Syrah szőlőültetvények, kóstolószoba, borászati üzem, fészer és egy termő almáskert található. Itt kapott helyet Lynne családi háza, egy 167 négyzetméteres hétvégi ház is, amely szerepel az amerikai történelmi helyszínek jegyzékében.

Az üzlet része továbbá a 9 hektáros Corey Creek, ahol szőlő és kóstolóhelyiség található, valamint a 25 éves Merlot, Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc tőkékkel beültetett Wells Road Vineyard is.

A birtok évente több mint 100 000 látogatót fogad, és számos eseménynek is helyszínt biztosít.

Michael Lynne március végén hunyt el, de az ingatlanügynök szerint a birtokot már fél évvel korábban meghirdette eladásra.

(Forrás: The Drinks Business, fotó: Cocoran Group/Chris Foster)