Borteszt kóstoló: Dél-Dunántúl borai…

…a villányiak kivételével. Készülődünk az április 12-i első Borteszt kóstolónkra. Mai kedvcsinálónkban a februári borteszt hajós-bajai és Balaton környéki boraival ismerkedhet meg.

Koch Borászat: Hajós–Bajai Chardonnay, 2018

Átlagpont: 85,1

Halvány szalmasárga színű bor. Illatában a gyümölcsök
dominálnak: sárgabarack, ananász, üde citrusos jelleggel.
Nem túl testes tétel, cserébe könnyed, melyet a ,,szaftos”
savak tartanak igazán frissen. Összességében telt,
krémes lecsengésű.

Koch Borászat: Frisch Chardonnay, 2017

Átlagpont: 84,6

Halvány, de ragyogó szalmasárga szín. Illatában elsősorban
az érlelés jegyei ismerhetők fel, gyümölcsaromák
érzékelhetők. Ízében már sokkal hangsúlyosabban
jelenik meg ez a jelleg, mert a bor nem túl testes –
az egyensúly éppen megvan.

Garamvári Szőlőbirtok: Délidőlő Chardonnay, 2015

Átlagpont: 83,7

Halvány szalmasárga színű tétel. Illata kissé zárt, lassan
kinyílik, és intenzívvé válik. Megkóstolva frissítő szénsav
köszönt. Ez az üdeség szépen kiemeli a bor könnyedségét,
élénk savtartalmát. Kiegyensúlyozott tétel.

Cezar Winery: Cezar Syrah, 2015

Átlagpont: 86,5

Gránátalma vörös színű bor. Illatában elsősorban
gyümölcsös jegyek dominálnak. Megkóstolva inkább
kevésnek tűnik a test, viszont a tanninok sem túl
tolakodóak, így kellemesen harmonikus a tétel.
Savtartalma élénk, frissen, üdén tartja a bort.