Három új bor a St. Andrea új generációjától

Ifj. Lőrincz György immáron három saját borral lépett az idei év első St.Andrea sajtótájékoztatójának közönsége elé. A fiatal szőlész-borász mérnök Tokaj, Krems és Új-Zéland után hat éve tért vissza az egerszalóki szőlőbirtokra. Harmadik borának színre lépésével határozottan kijelenthető, hogy egyedi bortermelési megoldásokkal és házasítási gondolatokkal most már önállóan képviseli az új generációt a St.Andrea borászatban.

A St.Andrea kóstolónak idén is a Dining Guide 2019 Top 10-es St. Andrea Wine & Gourmet Bar adott otthont.

A kóstoló a legújabb St.Andrea Pezsgővel, az Extra Brut Prestige Cuvée-vel indult, a 2017-es évjáratból. Ez a tétel Kadarka, Kékfrankos, Pinot noir, Chardonnay és Hárslevelű házasításából készült.

A köszöntő után bemutatkozott a Private Selection, amely Ifj. Lőrincz György borválogatása. Ennek első eleme az Egyetlen Cuvée, amely először 2013-ban készült el, most pedig már a 3. évjárat debütált.

Rövid kitérővel kóstolhatták a 2017-es Kadarkát, ami egy nagyon izgalmas, kedves, fajtajelleget jól tükröző bor. Ezután visszatértek a Private Selection második tételéhez, a kóstoló főszereplőjéhez: az Axioshoz.

Az Axios Ifj. Lőrincz György első vörösbor házasítása, amely a Nagy-Eged hegy és Hangács dűlő gondosan kiválogatott alapanyagaiból készült Egri Bikavér. A bor április 1-től lesz elérhető.

A kóstolót az Ajándék 2016-os évjárata zárta, amely 9 hónapot töltött új tölgyfahordóban és 2017. augusztusában került palackba. A limitált palackszámban (332) elkészített tétel 158 g/l cukrot tartalmazó Hárslevelű, amely egy jól iható, nagyon gazdag bort eredményezett.