Hamarosan kiderül, melyek 2019 legjobb dobozos borai

Március 22-én Toulouse-ban rendezik meg az idei Best Wine In Box versenyt. A rendezvény célja a BIB-féle (Better In Box) dobozos borok népszerűsítése.

Az efféle típusú borokat ritkán mutatják be a nemzetközi kóstolásokon, ezért 20115 óta külön versenyt szervez neki az Amelovin nevű cég, a Toulouse-i Egyetemmel és a Toulouse DNO (Diplôme National d’Oenologues) borászati ​​szakembereivel együttműködve. A borokat itt is vakkóstolással teszteli a borászok által koordinált zsűri.

A versenyre pályázni a minden olyan borral lehet, amely megfelel a Nemzetközi Szőlészeti és Borászati ​​Szervezet borászati ​​gyakorlatának megfelelő nemzetközi kóddal rendelkezik. Valamennyi terméknek meg kell említenie a származási országot, ahol a szőlőt betakarították, valamint ahol a bort készítették, illetve csomagolták. A versenyszabályokat a BWIB honlapján találják meg bővebben az érdeklődők. Erre az évre már lezárult a regisztráció

A nevezetteket két kategóriában (francia és nemzetközi borok) díjazzák a szervezők.A legjobb borokat a verseny honlapján is meg lehet tekinteni, éves bontásban.

(Fotó: BWIB)