A St.Andrea vendége volt Szabó Edit borszakíró

A napokban Szabó Edit Borászok Barátja és Bussay László díjas borszakíró volt a St. Andrea Szőlőbirtok vendége.

A birtoklátogatás elsődleges célja egy közös munka előkészítése volt, ugyanis az Egri Borút Egyesület által gondozott, majd idén tavasszal megjelenő Egri Bikavér Borkultúra magazinban Szabó Edit is megosztja tapasztalatait az Egri Bikavér kapcsán. Ezen túlmenően természetesen szóba kerültek a borturizmust érintő kérdések, a Pannon Bormíves Céh működése és az Eger Borműhely munkája is.

Kiemelt gondolat volt a borszakma és a borszakírás egymásra utaltsága, amely napjainkban különösen fokozott együttműködéssel tudja elősegíteni az ismeretátadás által a kulturált borfogyasztás ösztönzését, az ágazat eredményesebb működését. A borfogyasztás területén strukturális átrendeződés tapasztalható és nagy változás várható a borturizmus jövőbeni lehetőségeit tekintve is.

„Építő gondolatokat kaptunk az Egri Borvidék megújuló törekvései, az arculat megújulás, a rendezvények és a kommunikáció területeinek fejélesztése tekintetében. Izgalmas lehetőség az Eger palack, remények szerint a jövőben hangsúlyosabb megjelenése a polcokon, melynek célja Magyarország egyik legismertebb bormárkájának minőségi garanciája” – írja a pincészet a látogatás kapcsán.

(Forrás: St.Andrea)