Bortavasz Kanadában

St. Eugene

A Napa-völgytől északra eső Okanagan-völgyben 1980-tól készítenek borokat. A vidék bortermelése az utóbbi években egyre jobban felfelé ível: a kezdeti 31 pincészetből mára 130 pincészettel büszkélkedhet. A térség a helyiek egyik legkedveltebb nyaralóövezete. Szemügyre vettük a borvidék idei tavaszi rendezvényeit.

A térség legnagyobb fesztiválszervezője kétségkívül az Okanagan Wine Festivals (OWFS), amely nevéhez több mint száz egyéb rendezvény és két borverseny kötődik egész évben. A tavaszi események listája hosszú, egész májusban találnak programot az érdeklődők, köztük anyák napi, apák napi, csillagnézős és jógás alkalmat is.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a WineSpring nevű borkóstoló és -értékelő fesztivált április 5‒7. között a St. Eugene üdülőhelyen, a Brit Kolumbia Cranbrook városában. A fesztiválra az Okanagan-völgyből származó számos borászattal és szőlőhellyel rendelkező üdülő partnerei hozzák a résztvevőknek a legjobb borokat, amelyeket a tartomány kínál. Ezen kívül a WineSpring szervezői számos programmal is készülnek a hétvégére, például borvacsorával, valamint élő kóstoló show-val, valamint az esemény díjának átadásával is szombat este. A hétvégére a belépők a csomagok tartalma szerint 20 dollártól 389 dollárig kaphatók.

A Napa-völgytől északra eső terület bortermelése az utóbbi években egyre jobban felfelé ível.

(Fotó: St. Eugene Golf Resort & Casino)