Kezdődik a 21. Csabai Kolbászfesztivál

Csütörtökön kezdődik a négynapos fesztivál, amelyhez a városi sportcsarnok mellett felépítették a 40 ezer négyzetméteres „kolbászvárost”.

Hégelyné Győrfi Ilona programigazgató elmondta, a fesztivál ünnepélyes megnyitója és a Nemzetközi Szárazkolbász Verseny eredményhirdetése csütörtökön 18 órakor lesz, de délelőtt már elindulnak a programok, 10 órától 250 diákcsapat gyúr az ifjúsági kolbászkészítő versenyen.

A pénteki gyúrások elsősorban a civileké és a hátránnyal élőké, szombaton viszont teltház lesz. „A két nagysátor, az átjárósátor és a sportcsarnok küzdőtere összesen 750 csapat elhelyezésére alkalmas, vagyis alighanem ez lesz a világ egyik legnagyobb gyúróversenye” – mondta Hégelyné Győrfi Ilona.

„Nem hiányozhat a palettáról a Krajcsó Pál-emlékverseny, azaz a nagypapák-unokák megméretése sem, ahogyan a vasárnapi bográcsos töltöttkáposztafőző-verseny is egyre nagyobb érdeklődésre tart számot” – tette hozzá.

Az élelmiszeripari és mezőgazdasági kiállításnak egy háromezer négyzetméteres sátor ad otthont. Emellett lesznek kolbászos sátrak, kiállítói- és vásári standok, sportcsarnoki programok, gyerekeknek szóló kézműves foglalkozások, hét disznóvágás-bemutató, kézműves vásár.

A fesztivál idei díszvendége Érd városa mellett Ausztrália lesz, borvidékként az Etyek-Budai régió mutatkozik be.

Szombaton este a vállalkozó szelleműek a katonaéveit Békéscsabán töltő Korda Györggyel pókerezhetnek a Club Gourmet VIP Bisztrójában, a fiatalok kívánságára pedig az előző éveknél jóval több országosan és nemzetközileg elismert zenekar és DJ műsorára szórakozhatnak a megjelentek késői órákban. A belépődíjas rendezvényen fellép mások mellett a Quimby, a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Wellhello, a Punnany Massiff, a Magna Cum Laude, a Budapest Bár, a Margaret Island és a Honeybeast.

A rendezvény részletes programja www.csabaikolbaszfesztival.hu oldalon érhető el.

(Forrás: MTI, fotó: Csabai Kolbászfesztivál)