Fémdobozba csomagolt együttműködés

https://www.oenographic.com/portfolio/alloy-wine-works/

A Vintage Wine Estates örömmel jelentette be, hogy megvásárolta az Alloy Wine Works-öt, amely az alumínium dobozokban kapható változatos, minőségi borok egyik első úttörője.

Az Alloy Wine Works-öt a közép-vidéki borász, termelő és vállalkozó Andrew Jones, a Field Recording borok alkotója alapította. Alloy Wine Works kézműves borok állnak rendelkezésre a felső kategóriás kiskereskedők és finom borboltok polcain országszerte. Az alternatív csomagolás teljesen lenyűgözte Pat Roneyt, a Vintage Wine Estates vezérigazgatóját; „úgy éreztük, hogy a márka tökéletesen illeszkedik a vertikális integrációhoz és az innováció iránti elkötelezettségünkhöz” – nyilatkozta.

Andrew az Alloy Wine Works-höz a legmagasabb színvonalú alapanyagokat tudta beszerezni, mivel a termelőkkel Santa Barbarától  Paso Robles-ig régóta jó kapcsolatban áll. A portfólió, amelynek négy fő eleme a Everyday Rosé, a Chardonnay, a Pinot Noir és a Everyday Red, a olyan exkluzív kedvencekkel bővült, mint például a Book Club (Sauvignon Blanc), az Antipasto (Sangiovese) és a Pacific Bloom Sangria.

A két cég alapítói és borászai hasonló vállalkozói megközelítést alkalmaznak a világszínvonalú borok készítésére. Most már közösen együttműködve végzik a borok referenciaértékeinek meghatározását, illetve figyelik a jövőbeli innovációs projekteket és lehetőségeket. Josh Phelps napa-völgyi híres borász családból származik, és autenikus, jól elkészített boraival már korai éveiben sikert aratott a fogyasztók körében.

Josh 2017-ben alapította meg a Grounded Wine Co.-t, amely beszerzi, illetve vegyíti a Napa-völgy, Washington állam és Paso Robles legjobb nevű borait. A Vintage Wine Estates több feltörekvő márka mellett a Grounded Wine Co. nemzeti értékesítését kezeli. A 375 ml-es doboz 6.99 dollárba (jelenleg nagyjából 1900 Ft-ba) kerül.

A CNBC szerint a konzerv bor értékesítése az Egyesült Államokban 2017-től egy év alatt 43 százalékkal nőtt. Bár a borkészítés még mindig egy kis része csupán a szélesebb iparágnak, mégis az egyik leggyorsabban növekvő kategória a hordozhatóságának, a rendhagyó borászati ​​alkalmaknak és a fiatalabb fogyasztók által elfogadott alternatív csomagolásnak köszönhetően. Az Alloy Wine Works jelenleg a 8. helyen szerepel a 10 dollár feletti prémium borok között.

(Forrás: Wine Business, Fotó: Oneographic)