Rajnai Rizling fajtapezsgő a Hungariától

A Hungaria nagy hangsúlyt fektet a megújulásra, így minden évben limitált kiadású, alkalmi, igazi pezsgőspecialitással örvendezteti meg a különlegességek szerelmeseit.

A rajnai rizling a világ legnemesebb szőlőfajtáinak egyike. Könnyed, elegáns és kellemesen gyümölcsös bort ad, amelyeknek magasabb savtartalma hosszan tartó frissességet biztosít. A Hungariánál nagyon szeretik ezt a szőlőfajtát pezsgő-alapboraik összeállításánál, így nagy örömmel készítették el fajtapezsgőnek a Hungaria tizenegyedik limitált tételeként.

Friss és lendületes pezsgőnek álmodták meg, ezért a 9 hónapos palackos erjesztésből és érlelésből származó érett jegyek a háttérben kísérik az üde ízeket. Mindez világos, zöldes árnyalatú színében, citrusos illatában és ízében, valamint ropogós savaiban mutatkozik meg 10 g/l cukortartalommal, feszes és ásványos felütéssel.

A Hungaria Rajnai Rizling Brutből 12 000 palack készült. A limitált pezsgőspecialitást a 2018. szeptember 6-9. között megrendezésre kerülő 27. Budapest Borfesztivál 45. standján mutatják be a nagyközönségnek, majd kiemelt partnereiknél lesz elérhető.