Black Plum, Red Ale, IPA, Tropical Mango és Unfiltered – íme a DreherFeszt különlegességei!

2017 09 02 DreherFeszt 0036

Az 5. DreherFeszt fantasztikus sörfelhozatallal jelentkezik szeptember 1-jén, a kínálatában néhány, eddig még sohasem kóstolt Dreher specialitással is megismerkedhet a közönség. Ráadásul a jubileum alkalmából még egy ehető születésnapi meglepetéssel is készülnek a szervezők: a Sass Dani által megálmodott, Dreher Bakkal és malátával készülő sütit az első 555 érkező ajándékba kapja.

DreherFeszt2018

Egy utolsó nagy buli a nyár megkoronázására – a DreherFeszt ebben az évben is hamisítatlan fesztiválélményt ígér az igazi jó koncerteket és a hideg, frissen csapolt söröket kedvelő közönségnek.

Végre fény derült arra is, hogy milyen extra sörkínálattal készül idén a sörgyárfesztivál. A látogatók megkóstolhatják a Dreher Triplakomlóst, valamint extra friss, pasztőrözetlen tanksörváltozatban az idén bevezetett Dreher Pale Ale-t és a klasszikus Drehert is. Sőt, ez utóbbi szűretlen formájában is ott lesz a felhozatalban.

A csak a fesztiválon elérhető specialitások köre két gyümölcsös ízvilágot is rejt: egy Tropical Mango névre keresztelt frissítő lágert, és egy Black Plum névre hallgató, aszalt gyümölcsös, japán szilva aromájú különlegességet, mely igazi kuriózum lesz. A sor ezzel nem ér véget, hiszen a sörfőző mesterek előálltak a Dreher Red Ale-lel, amelyet karamellás ízjegyek és a pörkölt keserűség aromái jellemeznek; valamint egy testes, fűszeres Bombay IPA-val is. Idén tehát egyaránt lesz miből választania a könnyed sörök, a nagy klasszikusok, és a különlegességek kedvelőinek is.

2017 09 02 DreherFeszt 0036 1

A sörös gasztronómiai élmények azonban ebben az évben nem csak folyékony formában érnek minket, hiszen az 5. jubileumra egy születésnapi meglepetés is készült. A szervezők a közkedvelt gasztroarcot, Sass Danit kérték fel egy Dreher ihlette sütemény elkészítésére, amelyre az első 555 látogató a sörgyár vendége.

„Nagyon szeretem az olyan izgalmas dolgokat, amelyekben el lehet rugaszkodni a megszokottaktól. A DreherFesztre megálmodott banana bread muffinok is ezt tükrözik. Alapvetően nagyon kedvelem a sört, nyáron még inkább, hiszen a kánikulában jól esik egy-egy pohár társaságában lazítani, felfrissülni. A maláta izgalmas ízvilága inspirált a desszert megálmodásakor, arra törekedtem, hogy a karakteressége a muffinban is visszaköszönjön. Ugyanakkor szerettem volna megtartani az egyensúlyt, ezért a karamell és banán selymességével lazítottam a karcosságán” – avat be a részletekbe Sass Dani.

5.jubilum sutemeny bySassDani s

Ez egyúttal a textúrákkal való játékosságot is eredményezte, hiszen a muffin könnyű, puha, a tetején viszont roppan a karamell-réteg, melyben megtapad a kamilla és az édeskés maláta. Mindezt kiegészíti egy krémes, Dreher Bak barnasörrel készülő fügelekvár-töltelék.

„Bízom benne, hogy a DreherFesztre készült jubileumi desszertem éppúgy elnyeri majd a sörkedvelők tetszését, mint a Dreher kiváló sörei” – tette hozzá az alkotó.

Az eseményen egyébként már évek óta működik a Csapold magad! kitelepülés, ahol mindenki próbára teheti a tehetségét, idén azonban egy profi verseny szemtanúi is lehetünk majd a Dreher Minőségi Csapolt Sör Programnak köszönhetően. Ezen a már teszteken bizonyított kocsmák legjobb pultosai mérik össze tudásukat a közönség nagy örömére.

A kultikus Főzőház túra mellett az 5. évforduló alkalmából a sörgyár mélyebb betekintést is enged mindennapi életébe: a Dreher Inside kitelepülésen izgalmas feladatokkal és laza hangulattal várják a Dreher munkatársai azokat, akik szeretnének bepillantani a kulisszák mögé.

Az egyéb színes programok, és helyszínek mellett a maximális zenei élményt pedig a nagyszínpad és a kisszínpad 5-5 fellépője biztosítja majd. Míg az előbbin a Cloud 9+, a Magashegyi Underground, a Bëlga, a Kelemen Kabátban és a Lóci Játszik koncertjei követik egymást, addig a kisszínpadon a Lángoló Gitárokkal közösen szervezett DreherFeszt Felfedező tehetségkutató 117 jelentkezőből kiválasztott döntős bandái mérkőznek meg egymással a közel 1 millió forint értékű díjazású versenyen.