Ördögkatlan Fesztivál a Villányi Borvidéken

Július 31-én indul, augusztus 4-én szombaton zárul, vagyis vasárnap hajnalig meg sem áll a 11. Ördögkatlan rendezvénysorozat a Villányi Borvidéken.

Felsorolhatatlanul sok helyszínen felsorolhatatlanul sok programmal várja közönségét az idei Ördögkatlan Fesztivál, melynek központja Nagyharsány, azon belül is 16 helyszín a  Faluközponttól a szoborparkon át a Sauska Pincészetig. Az események színtere behálózza szinte az egész borvidéket, sőt még azon túl is terjed, hiszen Beremend is a programok színteréül szolgál különösen a kitűnő vizéről híres strandjával, meg a Megbékélés kápolnával. Palkonyán a Mokos Pincészet színházterme, Villánykövesden a pincesor, a faluház, a Teleki liget, Kisharsányban a tornaterem, a templomkert, a Kovács ház áll a programok fókuszában. Na meg persze az egész eseménysorozat tengelyében ott a Vylyan Pincészet, és annak is a terasza, amely már a legelső Ördögkatlan Fesztiválnak is lelke, és egyik ötletgazdája volt.

Nincs olyan művészeti ág, melynek képviseletében ne lenne előadás ebben a káprázatos programcsomagban. Az események egyik érdekessége, hogy Nagyharsány – Narancsligetben Magyarországon először lesznek láthatóak Baksa Soós László rajzai. A hetvenes évek legendás alakja, a Kex frontembere, aki 1971-ben disszidált, majd Január Herceg néven publikált, rajzolt. Olimpi című képregényének rajzait láthatjuk a Szobában. A kiállításon a könyv alapjául szolgáló tusrajzokat a szövegkönyv friss magyar fordítása kíséri, melyet a művész fia, Baksa-Soós Attila fordított le ez év tavaszán. A kiállítás a Cseh Tamás Archívumban indult kutatóprogram keretében jött létre.

Szinház, opera, hangverseny, mozi, kiállítás, beszélgetés neves egyéniségekkel… nincs olyan műfaj, mely ne lenne képviseltetve ezen az eseménydús fesztiválon. És persze háttérül ott a Villányi Borvidék többszáz borospincéje!