Hosszú hétvége Tállyán

vencel1 018

Izgalmas boros- és gasztroprogram a hosszú hétvégére – akit érdekelnek a tállyai borkülönlegességek, annak kihagyhatatlan lehetőség!

A tállyai borok a Tokaji Borvidéken belül külön értéket képviselnek. A Bodrog-völgyhöz képest Tállyán a botritiszesedés sokkal nehezebben indul be, viszont a savak magasabbak itt Tokaj átlagához mérve, ezért a tállyai borok külön stílust alkotnak a borvidék palettáján. A savak miatt itt előnyös a hosszabb hordós érlelés. Ha viszont szép botritiszes évjárat köszönt be, akkor a tállyai aszúk különös értéket jelentenek, mivel magas savtartalmuk miatt fiatalos értékeiket hosszan képesek megőrizni.

vencel1 004

Most mindenkinek alkalma lesz a tállyai borok sokszínűségével, összetett dimenzióival megismerkedni, az ízvilágában elmerülni. Tavasz- és szőlővirágköszöntő tállyai bormustrán vehetnek részt a tokaji borvidéken kirándulók a hosszú hétvége során, ahol a tállyai családi pincészetek borait lehet végigkóstolni, egy helyszínen. A nagyobb boros kiállítások és kóstoló események mintájára a tállyai pincék közössége sétáló kóstolót tart a gyönyörű egykori nemesi kiskastélyban, a Maillot kastélyban, ahova a pincészetek a legkiválóbb tételeiket viszik el: furmintok, muskotályok, hárslevelűk, szamorodnik és aszúk kerülnek a poharakba, így minden látogató az ízlésének leginkább megfelelő tételekből válogathat. A borok mellé friss hegyaljai sajtokat is lehet kóstolni környékbeli sajtkészítők jóvoltából. A kora délutántól estig tartó kóstolót egy vacsora követi az Oroszlános Borhotelben, a séf egy különleges menüvel készül, amelynek fogásait a kiállítók boraihoz párosították. Az Oroszlános ezen kívül az egész hosszú hétvége során a la carte étlappal és BBQ Szendvicsbárral is várja a látogatókat, így a délutánokat remekül el lehet tölteni a napfényes teraszon egy klasszikusabb fogás mellett borozgatva, vagy kirándulás előtt-után egy szaftos pulled pork szendviccsel és hűsítő fröccsel feltöltekezve. A napot egy zenés-táncos esemény zárja az Oroszlános pincetermében, hangulatos DJ szettekkel, régi és új zenékkel.

Vencel11 118

PROGRAM

Április 28. szombat

Egész nap           BBQ Szendvicsbár az Oroszlánosban

Szaftos BBQ szendvicsek tállyai babérossal, oldalassal, grillsajttal, csirkével

14:00- 21:00       Sétáló kóstoló a Maillot kastélyban

Akik kóstoltatnak: Szalóczi Pincészet, Hollókői József Pincészete, Rózsa Pincészet, Dudovics Pincészet, Zsadányi Szőlőbirtok, Szűcs Pincészet, Barta Pince, Homoky Pincészet, Szent Benedek Pincészet

Kiállítók: Szóráth Pálinka – szőlőpálinka kóstolás, Furmint Pohár, Pásztor Sajt

Jegyek: 1.900 Ft / fő

A Riedel kóstolópoharak bérleti díja 2.500 Ft, ami visszajár a pohár visszavételekor.

19:00 – 21:30     Vacsora az Oroszlánosban

Tatár falatkák / Idei karalábé krémleves szárnyasgombóccal / Furmintos szarvas /tokány tócsnival / Eperparfé

A menü ára: 5.990 Ft / fő, folyamatos érkezéssel lehet fogyasztani

Asztalfoglalás: info@oroszlanos.hu

21:30- 24:00       DJ a pinceteremben