Több mint fröccs

Több mint fröccs – Fehér- és rozé borok nyárra Élményturizmus Akadémia sorozattal gazdagítja kínálatát a Zsigmond Király Egyetem

Laposa Zsófia (Laposa Családi Birtok)

Több mint fröccs – Fehér- és rozé borok nyárra címmel indít bortanfolyamot májustól a képzési kínálatát megújító Zsigmond Király Egyetem (ZSKE). Ez az első kurzus az egyetem Élményturizmus Akadémia sorozatában, amelynek célja, hogy izgalmas és korszerű gyakorlati ismereteket nyújtson az érdeklődők számára.

A kurzus során a résztvevők Dervenkár István borszakíró szakmai vezetésével és vendégborászok, borkereskedők segítségével fedezhetik fel Magyarország egyes borvidékeit, illetve elsajátíthatják a profi borkóstolás alapjait. A nyolchetes, esti tanfolyam során az elméleti ismereteket – mint például a borvidékek jellegzetességei vagy a legújabb magyar és nemzetközi trendek – a témához tartozó borok kóstolása egészíti ki.

A képzést olyan borászok és borkereskedők vendégelőadásai színesítik majd, mint ifj. Kamocsay Ákos (Kamocsay Borászat), Kovács Tamás (Szent Donát), Laposa Zsófi (Laposa Családi Birtok), Benedek Péter (Benedek Pince) vagy Brezovcsik György (Füleky Borászat). Így a szakma kiválóságainak vezetésével ismerhetik meg a jelentkezők a borvidékeket a Balaton- és Budapest-környéki birtokoktól kezdve Tokajig, de nem marad el a rövid nemzetközi kitekintés sem.

Kovács Tamás (Szent Donát Birtok)

A jól ismert és klasszikusnak számító borfajták mellett, mint például a királyleányka, az Irsai Olivér, a chardonnay vagy a furmint, a ZSKE és partnere, a Bor és Más borkereskedés lehetőséget biztosít a jellegzetesen magyar stílusú siller, valamint az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő habzó- és gyöngyözőborok kóstolására is.

A ZSKE Több mint fröccs – Fehér- és rozé borok nyárra képzése az első az egyetem Élményturizmus Akadémia sorozatában, amelynek célja, hogy egyszerre izgalmas és korszerű, gyakorlati tudást nyújtson az érdeklődők számára. A tanfolyam 2018. május 3-án (csütörtökön) indul, a jelentkezési határidő 2018. április 29. (vasárnap).

Itt most terítékre kerül minden, amit mindig is tudni akartál a borról, de sose merted megkérdezni!