Magyarország felkerült a gasztronómiai világtérképre

Budapest, 2018. március 26. Mészáros Ádám, a két Michelin-csillaggal minõsített Onyx étterem séfje (b4), valamint az egy Michelin-csillaggal elismert magyar éttermek séfei, Ádám Csaba, az Olimpia (b), Tiago Sabarigo, a Costes Downtown (b2), Palágyi Eszter, a Costes (b3), Sárközi Ákos, a Borkonyha (j3), illetve Szulló Szabina és Széll Tamás, az ajánlott étterem címet elnyert Stand25 séfjei a Michelin-kalauz (Michelin Guide) budapesti díjátadó ünnepségén a Várkert Bazárban 2018. március 26-án. MTI Fotó: Kovács Tamás

Magyarország felkerült a gasztronómiai világtérképre – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója azt követően, hogy az Onyx étterem két Michelin-csillagot kapott.

Az Onyx Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. Az elismeréseket hétfő este adták át Budapesten.

Guller Zoltán elmondta, a kétcsillagos minősítéssel egy kategóriával feljebb került a magyar gasztronómia, Magyarország felkerült arra a gasztronómiai térképre, ahol Franciaország, Spanyolország és Ausztria van.

Kitért arra is, nagy elismerés, hogy Magyarországra hozták a rendezvényt, és talán még ennél is nagyobb, hogy mintegy ötven séf és szakács saját költségére egy nappal meghosszabbította budapesti tartózkodását. Ez a séfek, éttermek és a magyar gasztronómia sikere – hangsúlyozta.

(Forrás: MTI. Kovács Tamás fotóján: Mészáros Ádám, a két Michelin-csillaggal minősített Onyx étterem séfje (b4), valamint az egy Michelin-csillaggal elismert magyar éttermek séfei, Ádám Csaba, az Olimpia (b), Tiago Sabarigo, a Costes Downtown (b2), Palágyi Eszter, a Costes (b3), Sárközi Ákos, a Borkonyha (j3), illetve Szulló Szabina és Széll Tamás, az ajánlott étterem címet elnyert Stand25 séfjei a Michelin-kalauz (Michelin Guide) budapesti díjátadó ünnepségén a Várkert Bazárban 2018. március 26-án.)