Bővült a Michelin-csillagos magyar éttermek köre

A Michelin Kalauz Main Cities of Europe kiadványát szerdán mutatták be Bécsben. A kalauzban 38 európai nagyváros legjobbnak ítélt éttermei szerepelnek.

Újabb két budapesti étterem, a Stand és a Babel is bekerült a Michelin-csillagos magyar éttermek sorába. Megőrizte csillagát a Borkonyha, a Costes és a Costes Downtown, továbbra is két csillaggal büszkélkedhet az Onyx.

A listán szereplő új budapesti éttermek közül a Stand Szulló Szabina és Széll Tamás sztárséfekhez köthető, modern magyaros kínálatú étterem, amely tavaly, fél évvel a megnyitása után már elnyerte a Dining Guide Év Étterme díját is; míg a Babel a természetközeliségből, a magyar konyha hagyományaiból és Erdély hangulatából inspirálódik.

A Magyar Turisztikai Ügynökség a hír kapcsán hangsúlyozta, hogy ez a teljesítmény kiemelkedik a közép-európai régióban, hiszen Csehországnak, Lengyelországnak és Horvátországnak is kevesebb Michelin-elismerésben részesített étterme van, így régiós vezető szerepünk tovább emelkedik a magas gasztronómiai minőség képviseletében. „Magyarországon a gasztronómiai forradalom időszakát éljük, és bízunk benne, hogy hamarosan vidéki Michelin-csillagunk is lesz” – írják.

(Fotó: M. Meyer/Pixabay)