Nyitott Pince és kokárdakészítés

Március 15-én 13 órától Csörnyeföldön Nyitott Pincével búcsúztatja a telet Dr. Bussay Dorottya, és mindenkit vár egy-egy pohár borra, miközben a gyerkőcök március idusához illően kézügyességi jártasságukat fejleszthetik.

A legendás csörnyeföldi borászdoktor lánya, Dr. Bussay Dorottya nem csupán átvette édesapja hivatását és hitvallását, hanem mesteri módon és kiemelkedő minőségben folytatja azóta is. Eredményeiről sok minden tanúskodik, legutoljára éppen az, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium 2018-as borválogatásába is bekerült egy tételük. Immár tizenhetedik alkalommal választották ki azokat a borokat, amelyek Magyarország 130 külképviseletén, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium által szervezett rendezvényeken képviselik hazánk borválasztékát.

A Grand Superior kategóriába került a zsűri döntése alapján a Bussay Pincészet 2016-os Csókaszőlője abban a borszelekcióban, melyben 3 kategóriában 30 bort és pezsgőt választott ki a zsűri a magyar külképviseleti szervek rendezvényeihez, fogadásaihoz.

A Magyar Turisztikai Ügynökséggel, valamint a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, és a Magyar Konyha szerkesztőségével együttműködve az idén első alkalommal a borokhoz a Magyar Konyha szakembergárdája ételpárosításokat is ajánlott, a 30 borhoz 30 receptet fűzött hozzá, amit Borok és Ételek c. kötetben adtak ki. Ebben a receptgyűjteményben a Bussay-féle 2016.os Csókaszőlőhöz őzcombot javasolnak egyébként sárgaborsópürével és sült burgonyával.

Dr. Bussay Dorottya most úgy döntött, hogy március 15-én befűt a kandallóba, Nyitott Pincével vár mindenkit, aki ki akar egy kicsit mozdulni a természetbe! Aki felgyalogol hozzá a borházba, azt egy welcome fröccsel várja. Miközben a szülők piros-fehér bort kóstolnak és pincelátogatáson vehetnek részt, addig a kisebbek piros-fehér-zöld kokárdakészítésben ügyeskedhetnek.

Bussay Dorottya és Bussay Bianka csörnyeföldi borászatukban folytatják édesapjuk küldetését, melybe az is beletartozik, hogy olyan különleges, és csaknem kipusztult őshonos autokhton szőlőfajtákat is eltelepítettek birtokukon, mint a Csókaszőlő.