Nemzetközi sikert értek el a magyar vörösborok

Idén 13. alkalommal rendezték meg az olaszországi Bergamoban a Cabernet és Merlot borok világversenyét az Emozioni Dal Mondo-t október 20-21. között. Két magyar bor is aranyérmet nyert.

A versenyre összesen 256 bor érkezett 23 országból (a nevező országok között volt Argentína, Ausztrália, Ausztria, Kanada, Kína, Horvátország, Csehország, Németország, Görögország, Izrael, Olaszország, Málta, Moldávia, Dél-Afrika és Magyarország is). A versenyen 29 ország 76 nemzetközi borbírálója értékelte a nevezett borokat a 100 pontos OIV minta szerint. Összességében az olasz borok 33 érmet nyertek és ezzel a legeredményesebb országként zárták a megmérettetést. Kína 11, Szerbia 8, Horvátország 7, Izrael 5, Argentína, Ausztrália, Magyarország és Románia 2 érmet nyert, míg Dél-Afrika, Kanada, Málta, Görögország és Szlovákia egy-egy aranyéremmel térhetett haza.

A Virághegyi Bor Kft. 2011-es szekszárdi Cabernet Sauvignon-ja, valamint Koch Csaba villányi birtoka, a VinArt pincészet 2013-as Cabernet Sauvignon Classicus bora aranyérmet szerzett. Utóbbi bornak nem ez az első sikere, a 49. Villányi Borversenyen, valamint a XX. Nemzetközi Vince-napi Borversenyen is aranyéremben részesült.

Az idén 25. jubileumát ünneplő Koch Csaba elmondta:

„Nagyon büszkék vagyunk erre a díjra, hiszen már múlt évben aranyérmekkel tért haza két borunk Bergamoból, akkor a 2012-es Prémium Cabernet Sauvignonunkat és a 2012-es Csanád Cuvée-t ismerték el. Fontosnak tartom a boraink világversenyeken való megmérettetését is, mert így objektív képet kapunk arról, hogy nemzetközi szinten milyen a borászatunk teljesítménye.”