Dűlőfutást a villányi borvidék szőlőültetvényei között

Harmadszor rendeznek dűlőfutást a villányi borvidék szőlőültetvényei között április 29-én: a Palkonyáról induló rendhagyó sporteseményen résztvevők idén is 9,9 és 19 kilométeres táv közül választhatnak, a nevezőket gasztronómiai programok és finom borok is várják.

 

Rechnitzer Szilvia szervező elmondta: a helyi borászok támogatásával megvalósuló kezdeményezésen tavaly mintegy 360 futó vett részt, idén pedig rekordszámú – több mint 450 – versenyző regisztrált. A borrégió északi peremén fekvő településről induló versenyen a több száz méteres szintkülönbség leküzdése is fokozza a kihívást.

Rechnitzer Szilvia szerint az esemény remek alkalmat kínál a többi között a villányi dűlők, a Szent Bertalan kápolna, a Vylyan pincészet szőlőligetei és az országos kéktúra egy-egy szakaszának megismerésére.

A futás mellett számos szórakoztató és gasztronómiai program, illetve nyitott pincék is várják a versenyzőket, a szurkolókat és az érdeklődőket Palkonyán.

Nevezni helyszínen is lehet: minden résztvevő pólót, oklevelet és „egy esztétikus, különleges minőségű” befutóérmet kap; a gyerekeket pedig ügyességi kötélpark is várja.

A részletekről a www.dulofutas.hu oldalon lehet tájékozódni.

(Forrás: MTI)