Bormarketing újdonságok és arculatváltás a Dubicz-tól

Nemzetközi színvonalú, autentikus imázsfilmmel és a Mátrai borvidék jellegzetességeit tükröző borcímkékkel újítja meg arculatát a 110 éves múlttal rendelkező Dubicz Borászat és Szőlőbirtok.

 

A CYDFILMS kreatív csapatával együttműködve megálmodott és forgatott alkotás egyik különlegessége, hogy a szereplők nem hivatásos színészek, hanem a borászat munkatársai. Ők nemcsak a borkészítés életérzését képviselik hitelesen, de egyúttal autentikus nagykövetei a Mátrai borvidék különleges tájainak és az ott élők mindennapjainak is.

„A Dubicz Borászat új filmje nem csak a borászatunk, de az egész Mátrai borvidék számára nagy jelentőséggel bír: a terület számos, elsősorban turisztikai és gasztronómiai kalandot kínál az érdeklődők számára. A táj szépségét, lakói szőlő- és borkészítés iránti őszinte elhivatottságát ki tudná hitelesebben megmutatni, mint borászatunk és kollégáink, barátaink?” – mondta el a fim kapcsán gondolatait Dunai Bernadett, a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok tulajdonosa.

A prémium borok nemzetközi piacán való sikeres jelenlét feltétele nemcsak a borok kimagasló minősége, hanem a modern, letisztult és egységes megjelenés is. Többek között ezért döntött a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok az arculatváltás mellett és kérte fel a Graphasel Design Stúdiót a palackokra kerülő címkék megtervezésére. Az új dizájn kialakítása során fontos szempont volt a márka által képviselt trendiség és dinamizmus üzenetének átadása, a Mátrai borvidék sajátos domborzatának és természeti jelenségeinek megjelenítése. Ezzel párhuzamosan az új motívumok illeszkednek az adott bor illat- és ízvilágához is. Így került például a könnyed, illatában és ízében virágos jegyeket viselő Irsai Olivér palackjára egy domb mintája, a karakteresebb ízvilágú Kékfrankos Roséra pedig egy téli farakásokat ábrázoló stilizált kép.

„A projekt azért volt számunkra különösen izgalmas, mert a megrendelő a ’szakmai jelenlét’ ellenére teljesen szabad kezet adott nekünk a Dubicz borcsalád megálmodásához. Ennek tudatában a feladat komoly kihívás elé állított minket és ösztönzően hatott ránk. A tervezés folyamán fontosnak tartottuk, hogy a különböző kategóriájú borok egységes márkaképet alkossanak és tükrözzék azt a modern szemléletet, amit a borászat is képvisel” – mondta el Drozsnyik Dávid, a Graphasel Design Studió art directora.

Az imázsfilm készítését, illetve az arculatváltás teljes folyamatát Török Monika, a Meraki Marketing tulajdonosa koordinálta. A Meraki Marketing és Dubicz Borászat és Szőlőbirtok szoros együttműködésben dolgozik annak érdekében, hogy rövid időn beül a mátrai családi birtok az egyik leginnovatívabb, legelismertebb borászattá váljon, és ne csak borversenyeken szerezzen elismerést, de a marketingkommunikációs aktivitása is nemzetközi szintű legyen.