Budapesten lesz a következő nemzetközi borturisztikai konferencia

A magyar főváros nyerte el a lehetőséget, hogy megszervezze az IWINETC (International Wine Tourism Conference, Exhibition & Workshop) konferenciasorozat tizedik, jubileumi rendezvényét 2018 tavaszán.

 

Az idei borturisztikai konferencia zárónapján, 2017. március 29-én, Cataniában jelentették be, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség sikerrel pályázott a jövő évi, nagyszabású borturisztikai esemény rendezésére. A 2018-as turisztikai konferencia célja az lesz, hogy bemutassa Magyarország borvidékeit a nemzetközi szakmai közönségnek és hazánkat, mint borturisztikai desztinációt sikerrel népszerűsítse a külföldi és belföldi piacon. A hazai szolgáltatók és termelők számára egyúttal a felkészülés éve következik a Magyar Turisztikai Ügynökség támogató közreműködésével.

Az IWINETC kétnapos konferenciasorozat, amelyet rendszerint egy egynapos, szakmai tárgyalásokra beosztott workshop követ, ahol a szolgáltatók és az ügynökségek képviselői találkoznak egymással. Mindezek után a konferencia résztvevőinek alkalma nyílik arra, hogy egy több napos tanulmányút során megismerjék az ország borturisztikai kínálatát, bejárva a rendezvénynek otthont adó ország egyes szőlőültetvényeit, kisebb és nagyobb borászatait.

A mintegy 300 szakembert vonzó konferencián évek óta részt vesznek hazai szolgáltatók, az idei eseményen a Premium Incoming és a Wine a’More utazási irodák képviselték hazánkat.