Nyári Ödön édesapja 1978-ban vette meg a pincét, ő maga 1994-ben vette át az irányítást, és elhatározta, ha valamit csinál, azt csakis professzionálisan teszi. Kidolgozta a pincészet felépítésének technológiai koncepcióját, melynek alapján létrejött egy U-alakú pince, melynek egyik ágán bemegy a szőlő, a másikon kijön a végtermék, a bor. Mindez egy vulkanikus kőzetű hegy gyomrában nem is olyan egyszerű. A Szent György hegy tetején, 235 m magasságban kiépített présházból lenyűgöző a panoráma, hiszen innen feltárulnak a környék tanúhegyei, a Nemesgulács, a Badacsony és a szigligeti hegyek.
Borászatukban 16 számítógéppel szabályozható, fűthető-hűthető tartállyal rendelkező korszerű eszközpark áll rendelkezésükre, 2009-re elkészült az új pinceág is, melyben helyet kapott egy 50-60 fős kóstolóhelység, egy bortrezor és a hagyományos borok készítéséhez elengedhetetlen ászoktér is, ami kiváló lehetőségeket teremtett a hordós erjesztésre és érlelésre, nagy minőségű fehérborok készítésére. Boraikat külön tárolják acéltartályban, illetve hordóban, hogy palackozás előtt a legkomplexebb ízhatású újraegyesítést választhassák ki, melyben a gyümölcsös és hordós ízjegyek a legkomplexebb harmóniát alkotják.
A kezdeti 0,4 ha-ról 2004-re 6 ha-ra, majd napjainkra 8,5 ha-ra bővültek, ültetvényeik kizárólag a Szent György-hegyen vannak három területi egységben. A központi terület a birtokközpont térsége, ezen felül Raposkán, valamint Kisapátiban van még egy-egy táblájuk. Termelési palettájukon hétfajta szőlő szerepel: Hárslevelű, Kéknyelű, Olaszrizling, Rajnai rizling, Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi fűszeres, amit kiegészít néhány sor Tramini. Hozamkorlátozásukat úgy irányítják, hogy minden tőkéről egy-egy palack bor előállításához megfelelő mennyiségű szőlőt neveljenek. A fajélesztőkkel óvatosan bánnak, akkor is inkább killer-jellegűt alkalmaznak, hogy a káros vadélesztők ne tudjanak érvényesülni. A főborászi funkciót ma már Nyári Ödön lánya, Emese látja el, aki 2009-ben diplomázott.
Emese öt varázslatos bort mutatott be nekünk a pincészet borsorából, kezdve a 2015-ös Cserszegi fűszeressel, majd Hárslevelűn, Olaszrizlingen, Kéknyelűn át egy egész különleges, botritiszes ízvilágú Olaszrizlinggel zártunk, ezzel érzékelhettük azt az egész széles skálát, amit boraik meg tudnak mutatni a terroir szépségeiből.
Dékány Tibor