Olvasóink megtalálták a tíz legszebb birtokot!

Július 25-én lezártuk a szavazást. Olvasóink döntése alapján idén Tokaj-Hegyalja, Balatonfüred-Csopak és Badacsony két-két birtokkal képviselteti magát az idei döntőben, Somlót, Szekszárdot, Hajós-Baját és Neszmélyt egy-egy pincészet reprezentálja.

Komoly izgalmakat hozott a Magyarország Legszebb Szőlőbirtoka 2016-os pályázatának a közönségszavazása. Az utolsó hetekben többször is nagyot fordult a világ, kiestek olyanok, akik július elején még biztos bejutónak látszottak, és az utolsó napokban többen is megerősödtek azok közül, akik Facebookon, hírlevélben vagy más csatornákon mozgósították a híveiket.

A tíz döntőbe jutott birtok betűrendben: 5 Ház Borbirtok (Somlószőlős), Disznókő Szőlőbirtok (Mezőzombor), Gróf Degenfeld Szőlőbirtok (Tarcal), Koch Borászat (Borota), Mészáros Borház (Szekszárd), Nyári Pince (Hegymagas), Szászi Pince (Hegymagas), Szent Donát Birtok (Csopak), Szöllősi Pince (Neszmély), Tagyon Birtok (Tagyon).

A következő napokban felvesszük a kapcsolatot az összes döntőssel, és megszervezzük a zsűri látogatását a birtokokra. A birtoklátogatásokról folyamatosan tudósítani fogjuk olvasóinkat a Bor és Piac weboldalán.