Idén harmadszor is Szik Mátyás lett a bajnok a Magyar Országos Sommelier Bajnokságon!

w 2
A Grand Hotel Corinthiában február 20-21-én megrendezett KávéBár Bazár rendezvényen ötven kiállító, több száz kóstolható termék, előadások és versenyek sorjáztak – köztük a Magyar Sommelier Bajnokság.

Ez az esemény adott otthont idén is a Magyar Sommelier Szövetség által megrendezett 2016 évi Magyar Sommelier Bajnokságnak. Az eseményre 12 sommelier jelentkezett, de egy megbetegedés miatti lemondás eredményeként a vetélkedésen 11-en vettek részt.

A végig izgalmas, háromfordulós megmérettetésen a győzelmet idén harmadszor is Szik Mátyás szerezte meg, az ezüstérmes Angerman László előtt. A harmadik díjat, és e mellé a közönség díját Tüü Péter szerezte meg.

e 5

A díjazottak

Az országos Sommelier Bajnokság döntője adott színteret a Magyar Sommelier Szövetség által alapított Par Excellence díjak ünnepélyes átadására.

A díjat termelői kategóriában Beőthy János csobánci borász, kereskedő kategóriában Pátzay István, a Veritas borkereskedés vezetője nyerte el. Vendéglátó kategóriában Csongrádi Csaba, a budapesti Fricska Gasztropub társtulajdonosa érdemesült az elismerésre. Oktató kategóriában Rohály Gábor, míg szakíró kategóriában Csíki Sándor vehette át a kitüntetést.

2 400x300 19

Beőthy János átveszi a Par Excellence díjat