Új elnökség a Magyar Bor Akadémián

A magyar bor ügyének szolgálatára és képviseletére 1992-ben alakult Magyar Bor Akadémia tisztújító közgyűlést tartott a közelmúltban. A 133 rendes, 12 örökös és 14 tiszteletbeli tagból álló szervezet új elnökség megválasztásáról döntött.

A jelölő bizottság a személyek kiválasztásánál azt vette figyelembe, hogy az új elnökség vezetésével erősödjön az ágazat szereplőivel, a civil – borfogyasztó – társadalommal meglévő kapcsolat és a borágazat egyik megkerülhetetlen szakmai szervezetévé váljon a Magyar Bor Akadémia. Ezáltal javuljon az érdekérvényesítő képessége az agrárkormányzat, a szakmai szervezetek irányába, továbbá elsődleges feladatok közé tartozzon a fiatal borász generáció megszólítása és aktivitásának fokozása a szervezeten belül.

A Magyar Bor Akadémia új elnöke Zilai Zoltán lett, a főtitkári posztot pedig Keményné Koncz Ildikó látja el. Az alelnökök szőlő-bor ágazatban Frittmann János és Takler András, a kommunikációért Sári Enikő felel, kulturális alelnök Zelnik József, míg a gasztronómiáé Niszkács Miklós lett. A kincstárnoki szerepet Balla Géza tölti be.

A Magyar Bor Akadémia új elnöksége (balról): Niszkács Miklós, Takler András, Frittmann János, Sári Enikő, Zelnik József, Zilai Zoltán

A Magyar Bor Akadémia – mint az egyik legrégebbi és legnagyobb ismertségű és társadalmi elismertségű szakmai civil szervezet – tagjai a 90-es évektől kezdődően közvetlen szakmai tanácsadással, rendezvényekkel, a gasztronómiával és vendéglátó szakmával kialakított kapcsolataival, a politikai és kulturális élet szereplőinek megnyerésével a borkultúra számára sok, mára kiemelkedően sikeres kis- és nagy borászat számára nyújtott pótolhatatlan segítséget.