Nagy Tavaszi Borkert

lead 180x180 1

 

Hatalmas sikerrel zártuk a Tavaszi Borkertet. A résztvevőktől megkaptuk a ″leghangulatosabb Borkóstoló″ elismerést. A remek hangulatot a több mint negyven kiállító borászaton kívül Micheller Myrtill és Pintér Tibor Voice & Guitar koncertje biztosította.

Megtartottuk idei első borkertünket május 16-án. A rendezvényt hatalmas érdeklődés övezte. Mintegy ötszáz vendég fordult meg délután 4 és este 11 között a Gellért Szállodában.

1 400x300 1

A tematikus standokon meg lehetett kóstolni a Bor és Piac magazin korábbi bortesztjeinek legjobbjait. A februári Bikavér tesztünk kiváló tételei mellett az áprilisi Olaszrizlingek és Szürkebarátok is szerepeltek. A rosé rajongóinak pedig egy rosé standot biztosítottunk a Gál Szőlőbirtok és Pincészet, a Frittmann Borház és az Ostoros Pincészet kínálatából.

kepatmeretezes hu 2 original 1

Kosárka József nemzetközi borbíra három igazán nagy fehérbort emelt ki kóstolási tapasztalatai alapján. A Pajzos 2013-as Furmintját és a Hilltop 2013-as prémium Chardonnay-ját és a Tornai Pince 2013-as prémium Juhfarkját. A 2014-es borokat még „rakoncátlanoknak” nevezte. Nagyra értékelte a kiállított Bikavéreket is.

3 400x300 1

Csizmadia Kristóf borszakértő érdekesként és izgalmasként értékelte a megkóstolt borokat, kiemelte a Borpalota Frízt 2008-ból, szintúgy kitűnőnek találta a Pajzos 2013-as furmintját és a Gajdos Bikavérét. Több helyen jutottak kollegáival arra a következtetésre, hogy bár egyes koncepciókkal még van dolga az adott termelőnek, a kóstolás tanulságosságához nem fért kétség.

4 400x300 1

Takács Barnabás, amatőr borkedvelő  kiemelte a Taschner Borház klasszik Kékfrankosát, finom gyümölcsös karakterével. Több fogyasztóval egyetemben nagyon izgalmasnak találta a Fekete Borpince fehér kadarkáját. Tetszett neki, hogy az Anna Borház felkarolta a rezisztens fajtákat. A fehérborok közül kiemelte a Borpalota 1014 Szürkebarátját, ami a névadó fajta karakterén kívül magán viselte a többi fajta jegyeit is, amelyek illatossá tették. A Hilltop Chardonnay-ja az egyidejű battonage és gyümölcsös karakter miatt tetszett neki. Az RWZ  Szürkebarátját is nagyra értékelte, ami a Szürkebarát tesztünkön első helyezett lett. Egy francia nőhöz hasonlította, aki a szépségével és a bájával hódít. A Pajzos Tokaj 2013-as hordós furmintja mindenben tetszett neki és a Kincsem Kastély 2013-as száraz hárslevelűjét is kellemesnek találta. A Bikavérek közül a Petrény Borház 2011-es alap Bikavérét emelte ki, főleg ár-érték arányban.

5 400x300 1

Csillag Zoltán kollégánk pozitívan értékelte azt, hogy sok új pince bemutatkozott, ahol újdonságokat talált. Sok fiatal vörösbor volt, köztük 2013-as, 2014-es, amelyek pár év múlva még finomabbak lesznek. Egészen fiatalos, könnyen fogyasztható irányt mutatott Villány is.

522

A következő borászatok állítottak ki:

Abasári Bormanufaktúra, Mátrai Borvidék

Anna Borház, Hajós-Bajai Borvidék

Anonym Pince, Etyek-Budai Borvidék

Basilicus Szőlőbirtok, Tokaji Borvidék

Bernáth Magdolna Pincéje, Mátrai Borvidék

Borpalota Borászat és Szőlőbirtok, Mátrai Borvidék

Canter Borház, Balatonfüred-Csopaki Borvidék

Dúzsi Tamás és Családja Pincészete, Szekszárdi Borvidék

Fekete Borpince, Szekszárdi Borvidék

Geszler Családi Pincészet, Móri Borvidék

Hilltop Neszmély Borászat, Neszmélyi Borvidék

Istvándy Jenő Pincészete, Balatonfelvidéki Borvidék

Jammertal Borbirtok, Villányi Borvidék

Kincsem Kastély Szőlőbirtok és Pincészet, Tokaji Borvidék

Koch Borászat, Hajós-Bajai Borvidék

Lajvér Avantgarde, Szekszárdi Borvidék

Linbrunn Pincészet, Villányi Borvidék

Pajzos-Megyer Pincészet, Tokaji Borvidék

Pannon Tokaj Pincészet, Tokaji Borvidék

Revolution WineZ, Bükki Borvidék

Spiegelberg Borpince, Somlói Borvidék

Szöllősi Pincészet, Neszmélyi Borvidék

Tagyon Birtok, Balatonfelvidéki Borvidék

Taschner Bor- és Pezsgőház, Soproni Borvidék

Tornai Pincészet, Somlói Borvidék

Várszegi Pincészet, Balatonboglári Borvidék

Vin Art Borászat, Villányi Borvidék