A Kvaszinger Borászat a már jól ismert Hatalos Furmint mellett idén három új, limitált, 100%-ban tölgyfahordóban érlelt dűlőszelektált tételt dobott piacra, ezúttal a Meszes nevet viselő, első osztályú dűlőjükből.
Az első osztályú Meszes-dűlőt a Kvaszinger család 2014 óta műveli. Birtokuk a lejtő legmagasabban fekvő szakaszán terül el összesen 4 hektáron. Riolittufás alapkőzetének, kötött agyagos termőrétegének és optimális, déli-fekvésű lejtőjének köszönhetően kifejezetten egyedi tételek születnek az itt termett szőlőből; a Meszes bor legkiemelkedőbb tulajdonsága aromatikájának kimagasló gyümölcsössége.
A prémium minőségű, limitált fajtaboraik elkészítéséhez ötvözték a tradicionális tokaji eljárásokat és a modern technológiát. A kis ládás kézi szüretet és kíméletes préselést irányított erjesztés követte saválló acéltartályokban. Ezután a borokat zempléni tölgyfahordókban érlelték legalább 6 hónapig.
A Meszes Hárslevelűvel egyetemben válogatott Furmintot is készítettek, melyet a borászat történelmében először magnum palackokba is töltöttek. Az elkészült mennyiség az előbbiek esetében pár száz, míg a magnum kiszerelés esetében csupán 100 palack.
Az érdeklődők előjegyezhetik a tételt a marketing@kvaszinger.hu e-mail címen.