Jelmezes felvonulás és fúvószenekari találkozó a kőszegi szüreti vigasságokon

Jelmezes felvonulással, kiállításokkal, koncertekkel és fúvószenekari találkozóval is várják a közönséget a hétvégén Kőszegen, a szüreti vigasságokon.

Pócza Zoltán, a Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója emlékeztetett arra, hogy Kőszegen komoly hagyományai vannak a szőlőművelésnek és a borkészítésnek.

A város bora címért idén hét pincészet 12 tétele verseng, a borverseny eredményét a szüreti vigasság megnyitóján hirdetik majd ki – közölte.

Csütörtök délután a Jurisics Várban Ősziidő címmel nyílik meg Stefan Blagusz és J. Rene Radostics kiállítása. Péntek délután a Károly Róbert téren kezdődik a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó, amelynek résztvevői a következő két napban a város több pontján adnak majd térzenét, sőt a város jelentősebb éttermeiben is megszólaltatják majd hangszereiket. Este a P. Mobil ad koncertet.

A szüreti vigasság fő attrakciója a szombat délutáni jelmezes felvonulás lesz, amelyen 24 civil szervezet tagjai vesznek részt, várhatóan több mint ezren öltenek majd magukra maskarát.

Vasárnap délelőtt Kőszeg főterén helyi és környékbeli együttesek és kórusok lépnek majd fel, a Jurisics téren térzene lesz, 14 órától a rendezvénysátorban a Varnyú Country gyermekműsora látható, amelyet helyi táncegyüttesek fellépése követ. Koncertet ad az ATARU Taiko ütőegyüttes és a Zaporozsec együttes.

(Forrás: MTI,  fotó: koszegibor.hu)