
A szőlőt 2013. október 22-én szüretelték, még aznap bogyózták, majd átszivattyúzták erjesztő inox tartályba. Október 23-án fajélesztővel oltották a préseletlen cefrét, ezzel a zsomBor esetében már hagyományosnak mondható technológiát, a „héjon erjesztést” alkalmazták. A fermentációs időszak 24 napig tartott, három alkalommal adtak a cefréhez élesztő tápanyagot, s végül 16,33 V/V %-os alkohollal és 11 g/l-es maradék cukortartalommal rendelkező erjedt cefrét préseltek november 15-én. December 4-én fejtették a bort kisméretű tölgyfahordóba, amelyben több mint négy hónapos érlelésen esett át. 2014. április 24-én került hordóból saválló acéltartályba, ahol a hidegkezelés, derítés és a szűrések következtek. A tételt 2014. július 30-án palackozták.
 
