Meghirdették „Az Országház Bora 2019” bormustrát

Az Országgyűlés elnöke borkiválasztást hirdet  „Az Országház Bora 2019” cím elnyerésére.

Magyarország nemzeti és nemzetközi arculatának fontos pillére az évszázadok óta jó hírű magyar borral való képzettársítás. A bormustra célja, hogy hazánk kiemelten jó minőséget biztosító italai képviseljék reprezentációs alkalmakkor a magyar Országgyűlést.

A meghirdetett fajtabor és házasítás kategóriák a következők: olaszrizling (száraz), furmint és furmint alapú házasítás (száraz), egyéb fehérbor (száraz) – hárslevelű, juhfark, kéknyelű, ezerjó fajtákból –, kékfrankos (száraz), bikavér (száraz), cabernet franc (száraz), kadarka (száraz), tokaji aszú.

A nyolc meghirdetett kategória győztesei jogosultak viselni „Az Országház Bora 2019” címet, amely megnevezés az évszám megjelölésével tovább használható. A győztes borászatnak jogában áll a győztes tételt saját címke alatt forgalmazni „Az Országház Bora 2019” logóval ellátva.

A pályázás részletes feltételei, a borkiválasztás szabályzata és a nevezési lap megtalálható a honlapon. A nevezési lapot 2019. április 1-ig kell megküldeni, a minták beküldésére pedig 2019. április 9-én és 10-én 9:00-től 15:00 óráig van lehetőség.