Teraszt avatott a Dénes Hegybirtok

A Somlói Borvidéken, a Ság hegyen működő Dénes Hegybirtok (DHB) családi szőlőbirtok és pincészet fejlesztésének jelentős állomásához érkezett. Befejezték a DHB Borbár és Terasz projektjüket, amely kiemelten a borturizmusban és a program turizmusban kínál vendéglátó és kapcsolódó szolgáltatásokat.

A Dénes Hegybirtok 2005 óta működő, a család tulajdonában álló szőlőbirtok és pincészet. Minden borszőlőjüket a család által művelt parcellákról szüretelik. A szőlőt ökológiai (organikus) műveléssel termelik, ültetvényeikben kizárólag kontakt készítményeket, gyógynövény kivonatokat alkalmaznak. Legbüszkébbek a Pannon Bormustrán szerzett csúcsbor és legjobb első nevező díjaikra. Fajtaválasztékuk: Pinot Gris, Chardonnay, Rajnai rizling, Olaszrizling, Furmint. Kis Kékfrankos ültetvényükről szűrt limitált mennyiségű vörösborukat a borvidéki különlegességek közé sorolják.

Hisznek abban, hogy globalizált világunkban a helyi értékek bemutatásának fontos szerep jut, hisz ez teszi vonzóvá a desztinációt. A vendégek számára – legyenek a vidékre célzottan érkező borturisták vagy kiegészítő programokat kereső szállóvendégek, fürdővendégek, kerékpárosok, természetjárók – a megtapasztalt szolgáltatási élmény maradandó emléket jelent. A borvidék számára is kiemelkedően fontosak azon szolgáltatást nyújtó helyszínek, programok és rendezvények, melyek a borászatok tevékenységét autentikus termékeken keresztül, ugyanakkor élménygazdag módon képesek bemutatni. Küldetésüknek tartják, hogy a Nyugat-Dunántúli régiót és a Somlói Borvidéket gazdagítsák a most bemutatkozó szolgáltatásaikkal (birtok- és borbemutatók, vezetett dűlőtúrák, borkóstolás, borvásárlás, magán és céges rendezvényszervezés).

A birtokon, egy öreg kőpincéből átalakított borbárban és annak teraszán biztosítanak borkóstolást előzetes egyeztetés és bejelentkezés alapján. Beltérben 30 főt tudnak leültetni, a teraszon 40 főt tudnak fogadni. A borok mellé hidegtálakat kínálnak, de lehetőség van catering igénybevételére is.