Vinitaly: Híd a Bor és a Világ között

Vinitaly

A 2024. április 14-17-e között Veronában megrendezésre kerülő   56. VINITALY ismét készen áll az évek során kialakult nemzetközi üzleti hálózat megerősítésére, hogy ezzel is segítsen a bortermelők és a világ minden tájáról érkező borkereskedők kapcsolatának kialakításában.

Az áprilisi Vinitalyt megelőzően számos eseményt (összesen 19 rendezvényt) szervezett a Veronai Vásár mintegy 14 országban – kezdve a Vinitaly Preview turnéval, a médiát és a potenciális vásárlókat megcélzó prezentációkkal roadshow-k, külföldi vásárokon való részvételek formájában. Ennek a masszív promóciós tevékenységnek is köszönhetően, várhatóan 2024-ben is jelentős számú nemzetközi látogató fog részt venni a kiállításon. 2023-ban mintegy 29.665 nemzetközi buyer vett részt a Vinitalyn 143 országból, mely a regisztrált 93.229 összlátogató-szám egyharmadát tette ki.

Mi fogja a szakembereket fogadni 2024-ben? 18 kiállítói csarnok, több mint 4100 bortermelő céggel és 5 nagy tématerület: Vinitaly Bio, a minősített bioborok kiállítása; a Vinitaly Mixology a koktélok világába enged betekintést likőrök és égetett szeszes italok termelőinek segítségével, Masterclassokon való részvétellel; Micro Mega Wines, az Ian D’Agata borszakértő és a Vinitaly együttműködésében létrehozott kiállítási részleg a kistermelők népszerűsítésére; a Nemzetközi Pavilon, melyben a szakemberek megismerhetik a világ számos országából érkező kiállítókat; továbbá a Vinitaly a Tasting by DoctorWine esemény keretében szervez exkluzív Masterclassokat.

A Veronai Vásár által szervezett konferenciák és magas színvonalú borkóstolók, valamint a kiállítók által rendezett események fogják a 2024-es programot fémjelezni. Ismét megrendezésre kerül a szakemberek által elismert kétnapos Taste&Buy program, mely összehozza a keresletet a kínálattal a kiállítók és a nemzetközi buyerek találkozásával, mely 2023-ban 11.000 B2B meeting lebonyolítására adott lehetőséget.

A VINITALY AND THE CITY rendezvény, mely az UNESCO Világöröksége címét elnyert Verona belvárosának legszebb történelmi terein kerül április 12-15. között megrendezésre, a bor szerelmeseit fogja várni magas színvonalú borbemutatókkal.

VINITALY A VILÁG KÖRÜL 2024

A Vinitaly hosszú évek óta szervez szakmai vásárokat, bemutatókat és roadshow-kat külföldön, ami által a szakma elismert főszereplőjévé vált.

A Vinitaly küldetése, hogy támogassa a bortermelőket nemzetközivé válásukban, és ezáltal üzleti lehetőségeket teremtsen a világ legfontosabb felvevő piacain.

Vinitaly a világ körül

A Vinitaly az ITA – Olasz Nagykövetség Kereskedelemfejlesztési Szekciójával együttműködve szervezi már évek óta a „Világ Körüli Turné” nevű rendezvényt.

A turné a következő városokat érinti 2024-ben:

  • USA – Vinitaly Roadshow – Houston, New York -március 4-7.
  • IWE – Chicago (Vinitalyval együttműködve) – október 7-8.
  • Kína – Vinitaly China Chengdu – március 16-19
  • Wine to Asia – május 9-11.
  • Vinitaly China Roadshow – Hszian, Sanghaj, Kanton – szeptember 2-6.
  • Kanada – Vinitaly Canada Roadshow – Toronto és Montreal – június 17-19.
  • Brazília – Wine South America – szeptember 3-5.
  • Szerbia – Vinitaly @ Wine Vision – Belgrád – november 21-24.