Kiderült a jövő évi Vinitaly időpontja

Az ezévi, 53. Vinitalyt a minőség és a kiállítók számának növekedése jellemezte, 145 országból érkező 125 ezer látogatóval zárta be végül kapuit.

Maurizio Danese, a Veronai Vásár elnöke az alábbi adatokat közölte.

A hivatalos vásárlók („buyerek”) közt a nemzetköziek száma 3% felett volt, és 33 ezer bemutatón vettek részt. A Veronai Vásár új platformja, a Wine to Asia Shenzenben fog debütálni 2020-ban.

A Veronai Vásár legnagyobb rendezvényén idén 4600 kiállító cég vett részt, 35 országból, 100 ezer nettó négyzetméteren. Ez 130-cal több kiállítót jelent tavalyhoz képest.

A Vinitaly and the City összesen közel 80 ezer érdeklődőt vonzott Verona városában, és a megye három történelmi városában: Bardolinoban, Valeggio sul Minicoban és Soaveben (nagyjából 10 ezer látogató látogatott el ezekre a rendezvényekre a vásáron résztvevők közül).

Giovanni Mantovani, a Veronai Vásár ügyvezető igazgatója pedig – ahogy többen is a szervezők közül – a rendezvény nemzetközi jellegét emelte ki.

A 2019-es Vinitaly 5 legnagyobb számban képviselt országa az italok származását tekintve: Amerikai Egyesült Államok (+2% tavalyhoz képest), Németország (+4%), Egyesült Királyság (+9%), Kína (+3%) s Kanada (+18%). A „buyerek” közül a japánból ékezőké nőtt a legnagyobb mértékben (11%).

A Vinitaly Directory, az online üzleti kalauz idén 9 nyelven készült, és több mint 18 ezer példányban (20%-kal több, int tavaly). Az oldalt több mint 1 millióan keresték fel az utóbbi két hétben.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a rendezvény kínálata is kiszélesedett a Sol&Agrifood vásárral, minőségi agrár-élelmiszeripari termékbemutatóval és az Enolitech-kel, amely rendezvény az olivaolajra és a borgyártás termékeire fókuszált.

Idén debütált a Vinitaly Design is, amely bemutatta a termékeket és a járulékos elemeket, kiegészítve azokat egy borpromóciós és érzékelési élménnyel: a bemutatástól kezdve az eladásig, a kóstolástól a felszolgálásig, a pincétől a boltokig és éttermekig, illetve a személyre szabott palackozásig.

Kihirdették az 54. Vinitaly időpontját is: 2020. április  19–22. között rendezik meg a vásárt Veronában.

(Forrás: Vintaly)