Nyakékbe zárt borok – Így sikerült a Vincells Királynői nyakék bemutatója

Hogy indult a Vincells?

Bizonyára mindannyiunk életében vannak olyan pillanatok melyekben azt kívánjuk bárcsak örökké tartanának. Borszeretők lévén ez fokozottan igaz lehet. A Vincells márka első gondolata is éppen egy ilyen pillanatban született meg egy olaszországi út alkalmával. A megálmodó Csikósné Homolya Ágnes kezdeti vízióját hosszas és kitartó kutató majd kísérletező munka követte, ennek eredményeként született meg a Vincells borékszer. A márka egy teljesen új határterületet teremtett a termékeivel, méghozzá a lehető legmagasabb minőségben. A borokra nem csupán gyorsan fogyasztható élvezeti cikk-ként tekint, hanem egy megőrzésre érdemes érzelmileg erősebb töltetű emlék alapanyagaként, amely egy (az egész világon egyedülálló) kémiai megszilárdítási eljárás után kő formájában arany vagy ezüst foglalatba ültetve kap egészen új jelentést. A Vincells az ékszereket egyedi kérésre majdnem bármilyen számunkra kedves tételből el tudja készíteni, így a borok jellegéből és sokszínűségéből fakadóan teljesen egyedi és megismételhetetlen darabok születhetnek.

 

Kezdeti mérföldkövek

        A 2022 október 15-ei dátum egy egészen rendhagyó és igen jelentőségteljes ünnep volt a márka történetében. Ezen a napon, egy pazar Gálaest keretében mutatták be ugyanis a több hónapig tartó tervezés és precíz ötvösmunka két kiemelkedő gyümölcsét, a királynői nyakékeket. Ezek az ékszerek a luxusmárka kínálatából is a legmagasabb minőséget és legaprólékosabb kidolgozottságok képviselik. A ,,The Vincells Lux” és ,,The Vincells Luna” fantázianevekre hallgató ékszerek közül az előbbi 14 karátos aranyból készült, szív alakú foglalatában a Jammertall Borbirtok díjnyertes bora, a Koh-I-Noor díszeleg (és nagyjából 3,5 millió forint értéket képvisel), utóbbi ródiumozott ezüstből készült és szintén a Jammertal Borbirtok egy másik díjnyertes tételét, az Ars Poetica nevű Chardonnay-ját foglalja magában. Mindkét nyakék különlegessége, hogy a láncszemek egy speciális oldalsó-csapolási rendszerrel kapcsolódnak egymáshoz, melyhez Ágnes az építőiparból merítette az ihletet.

 

A nyakékek bemutatása

    Az ékszerek az esemény emelkedettségéhez méltó módon kerültek bemutatásra az öt csillagos Mistery Hotel Budapest rendezvénytermében. Csikósné Homolya Ágnes, az est házigazdája személyesen adta fel a nyakékeket a már-már a márka arcainak számító modellekre. Mindhárom hölgy hófehér Millaas ruhát viselt, a tervező Szentirmai Márta Szilviával egyetemben aki szintén jelen volt a bevonuláskor. Ágnes köszöntője után Piskor Fanni borszakértő mesélt a Vincells Borékszerek sokszínűségéről. Majd a Jammertal Borbirtok képviselője ismertette a két nyakék szívében díszelgő tételeket, melyeket a bemutatás utáni fogadáson és borkóstolón a vendégeknek lehetősége nyílt akár megkóstolni is. (Természetesen szigorúan folyékony formában.) 

    A Jammertal Borbirtok mellett képviseltette magát a MAD Wine Borászat, a Hilltop Borászat, a Takler Borpince, a Laposa Birtok, a Szentpéteri Borpince és a Bárdos Pincészet, akik nem csak boraikkal voltak jelen a rendezvényen, hanem a tételeikből készült ékszerekkel együtt sorakoztak fel az asztaloknál. Az emlékezetes borkóstoló és kísérő falatok mellett pedig számos egyéb a luxus életformához köthető márka képviseltette magát termékeivel, többek között a művészetek, az otthon dekor vagy a tudatos bőrápolás területéről. Így a vendégek a bemutatott termékekből összeállított ajándékcsomag mellett az ismereteik széleskörű gyarapodásával térhettek haza egy feledhetetlen este után. 

 

2022. október 15.