A Borháló hazatér: új arculat, új filozófia Budaörsön

0bohalo

Szép vargabetűt írt le Nagy Beatrix, mielőtt júliusban megnyitotta borszaküzletét Budaörs központjában. „Ez az üzlet más lesz, mint a többi, újabb színfolt a város életében, olyan otthonos hely, ahová a találkozni, beszélgetni vágyók éppúgy szívesen térhetnek be, mint a jó borok szerelmesei” – ígéri a Borháló Budaörs üzletvezetője.

Nagy Beatrix 2006 óta él Budaörsön családjával, gyerekei itt jártak iskolába, ultratriatlonista férje a budaörsi sportolók ismert és elismert alakja. 2014-ben, éppen az akkori budaörsi Borháló adta számára az inspirációt, hogy kilépve az addigi biztosnak mondható multis közegből, saját borboltot nyisson. Mára, a kelenföldi üzlet kemény munka után meghozta gyümölcsét és mikor lehetőség adódott egy franchise-üzlet megnyitására, Bea a bővülés mellett döntött.

A Borháló Kelenföld a mintegy ötven egységet számláló országos franchise-hálózatban a legeredményesebbek közé tartozik, Bea kétszer nyerte el az Év Franchise-Partnere címet, tagja a Franchise Tanácsnak, számos ötletét, jó gyakorlatát vették át mások is a hálózatban.

2019 nyarára Borháló nélkül maradt Budaörs, így Bea számára egyértelmű volt, hogy egy második boltot is nyitnia kell, méghozzá a szívéhez legközelebb álló településen.

A kelenföldi egységben a klasszikus borkóstolók mellett Beáék rendhagyó eseményeket, még irodalmi estet is rendeztek és ezt az irányt szeretné folytatni Budaörsön is. Nagy népszerűségnek örvendenek a vakkóstolók, az egyetemistákat „beavató kóstolókra” hívják; sokszor dupla eseményt kell tartani délután 6-tól 8-ig, aztán 8-tól kifulladásig. „Amióta kiderült, hogy itthon, Budaörsön nyitok boltot, dőlnek az ötletek. Barátaink kezdeményezésére kisközösségekhez kapcsolódó tematikus kóstolóink is lesznek: Bor & Egészség, Bor & Jazz, Bor & Buborék, Bor & Tánc. Ja és persze Bor & Triatlon” – teszi hozzá nevetve az üzletasszony, utalva férje szenvedélyére.

A Károly király utca 4-ben, az Ifiklubbal szemben található tágas üzlet július 4-én nyílt meg és várja vásárlóit: borban járatosokat éppúgy, mint a jó borok világával ismerkedni kívánókat, sőt azokat is, akik csak beszélgetnének, vagy meginnának egy jó kávét. Bea törekvése, hogy az új borbolt ne csak üzletként, hanem igazi törzshelyként is életképes legyen, ahová az emberek szívesen bejárnak akár csak beszélgetni is.

A boltban a Borháló prémium palackos kínálata mellett pezsgők, champagne-ok, konyakok, whiskyk, rumok, pálinkák és kézműves sörök is kaphatók lesznek ugyanúgy, mint delikátesz ínyencségek és helyi, budaörsi kézműves termékek.

Az alternatív kiszerelésű, például dobozban, magnumpalackban is forgalmazott minőségi borairól ismert, de a prémiumborok világában is sikeresen terjeszkedő, exkluzív saját tételeket is kínáló Borháló júliusban a balatoni borokat, augusztusban a buborékos italokat állítja fókuszba. Aki az újdonságokról, a márka központi akcióiról, illetve Bea helyi kezdeményezéseiről nem akar lemaradni, érdemes feliratkoznia a bolt hírlevelére, illetve követnie a Borháló Budaörsöt a Facebookon.

(Forrás: Borháló)