Harminchat pincészet a Badacsony New Yorkban nagykóstolón

A Badacsonyi borvidék harminchat pincészete, gasztronómiai és turisztikai szolgáltatói is bemutatkoznak a Badacsony New Yorkban elnevezésű borkóstolón április 22-én a budapesti New York Palotában.

A borvidék jövőjét szolgáló közös gondolkozás és összetartozás szimbólumaként létrejött seregszemlét immár tizenkettedik alkalommal rendezik meg a New York Palotában – emlékeztettek a szervezők.

A Badacsonyi Turisztikai és Borút Egyesület koordinálásával, a badacsonyi borászok aktív közreműködésével megrendezendő eseményen a Badacsonyi borvidék összes fontosabb termőhelyét megismerheti a közönség: felvonulnak a Badacsony-hegy, a Szent György-hegy, a Kisörsi-hegy, a Tóti-hegy, az Ábrahám-hegy és a Csobánc ismert és feltörekvő pincészetei.

A kóstolón részt vevő, csaknem negyven pincészet összesen több mint 180 borral készül, amelyeket közös előkóstolón választottak ki.

A badacsonyi borok iránt mélyebben érdeklődők idén is mesterkurzuson vehetnek részt: a Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, főiskolai docens, szakújságíró, borszakértő által az előkóstolón kiválasztott legjobb borokhoz Wolf András, a New York Kávéház, A Séf Asztala és a Gundel Étterem executive séfje fogja elkészíteni a hozzájuk illő fogásokat.

A rendezvényre és a mesterkurzusra elővételben április 21. éjfélig online vásárolhatók jegyek a www.kostolo.badacsony.com weboldalon, de korlátozott számban a helyszínen is lesz erre lehetőség.

(Forrás: MTI)