Borbarangolás a Thomay Pincészethez

Az májusi tomboló nyárban valódi élmény újra felfedezni Badacsony és környékének táji szépségeit, remek borait, és az ott készült kiválóan ízletes falatokat. Január 20-án újraindult a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület által szervezett Borbarangolás rendezvénysorozat a borvidék borászainak, éttermeinek és szálláshelyeinek  példaértékű összefogásával, melynek keretében június 15-ig hétről hétre más borosgazda vagy étterem biztosít borkóstolási és étkezési lehetőséget. 

A borvidék szolgáltatói  egész éven át nyitva tartanak,  hiszen csak így lehet vendégeket csábítani a desztinációba, ezt szolgálja az idén már tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Badacsonyi Borbarangolás –„Egy jóízű kaland a Vulkánok Völgyében” elnevezésű program” – mondta Illés Zoltán, az Egyesület elnöke.

A rendezvénysorozat nemcsak a vendégek körében lett egyre népszerűbb évről-évre, hiszen a kezdeti 10 pince helyett az idei évben már 19 csatlakozott a programhoz. Az egész éves nyitva tartásnak és a bővülő szolgáltatásoknak, programlehetőségeknek köszönhetően a  desztinációba érkező vendégek száma az elmúlt években a fürdőszezonon kívüli időszakban mintegy ötödével növekedett, és a borvacsorákat a legtöbb vendég már éjszakai szállással is összeköti. A fő cél, hogy a térség nevezetességeire, kincseire, a borra építve télen és tavasszal is vonzó úti cél legyen Badacsony és környéke. Május 26-án, szombaton pedig minden vendég előtt kitárja kapuit a Badacsony egyik emblematikus pontja, a Ranolder kereszt alatt működő Thomay Pincészet.