Tavaszi szakmai szeminárium

Az április 26-i badacsonyi szakmai szemináriumunk címe: „Borban az egészség”.  Szakmai partnerünk a MATE SZBI, az Intézet kollégáit kértük fel előadóknak. A borban fellehető pozitív hatású élettani vegyületekről Nyitrainé Dr. Sárdy Diána, a Szőlészeti és Borászati Intézet igazgatója tart előadást, Dr. Szőke Barna, az intézet igazgatóhelyettese bemutatja a Kutatóállomás klímaváltozásra adott válaszait, a fajtaszerkezet alakulását.  Dr. Sólyom-Leskó Annamária, az intézet docense a bor egészségre gyakorolt hatásairól beszél.  Majd sor kerül egy gasztroenterológus érdekfeszítő előadására is, ahol a bor emberi szervezetre gyakorolt hatásait vizsgálja orvosi szempontok alapján.

A helyszín a MATE SZBI Badacsonyi Kutatóállomása.

A szeminárium második felében terveink szerint sor kerül egy mesterkurzusra is, amely során hangsúlyt fektetünk a bioszemléletre és az egészséges borfogyasztásra, illetve kiemeljük a gasztronómiai szempontokat is, hiszen sajtkóstolót is társítunk a kínált borok mellé.
Szeretettel várjuk a borász kollégákat izgalmas tavaszi szemináriumunkra, amely arra is kiváló lehetőséget kínál, hogy ötleteket merítsenek arra a vonatkozólag, hogy milyen üzeneteket juttathatnak el a fogyasztókhoz a bor pozitív élettani hatásairól.

Az eseményt „Borban az egészség” címmel hirdettük meg, hiszen szeretnénk kiemelni és kommunikálni a bor egészségre gyakorolt jótékony hatásait! De kérjük kedves olvasóinkat, hogy ne felejtsék el, hogy a borban csak akkor van egészség, ha a „Bort mértékkel” fogyasztják!