Horváth Ágnes lett a Tokaj-Hegyalja Egyetem megbízott rektora

Horváth Ágnes lett a Tokaj-Hegyalja Egyetem megbízott rektora, miután az intézményt eddig vezető Bolvári-Takács Gábor családi okokra hivatkozva lemondott tisztségéről.

Az új vezető – aki korábban Egerben nemzetközi rektorhelyettes volt – az egyetemet fenntartó kuratórium jóváhagyása után szerdán foglalta el hivatalát.

Horváth Ágnes hangsúlyozta, minden tudásával és energiájával arra törekszik, hogy a Tokaj-Hegyalja Egyetem hozzájáruljon a térség gazdasági és szociális kihívásainak megoldásához. Ehhez olyan intézménnyé kell válnia, amely valami különlegeset tud ajánlani.

Véleménye szerint építeni kell a kitűnő hagyományokra, de a jövő igényeire kell koncentrálni. „Az egyetem akkor lehet különleges, ha kezdeményező, innovatív, a kihívásokra gyorsan reagáló és minőségi tudást szolgáltató intézmény lesz” – fogalmazott.

A megbízott rektornak az a szándéka, hogy itthon és nemzetközi szinten is kapcsolatokat, együttműködéseket építsen, s hallgatóik ne csak a Tokaj-Hegyalján szerezzenek tapasztalatokat, hanem a régióban, mi több, az országhatárokon kívül is.

Horváth Ágnes legfontosabb feladatának azt tekinti, hogy az intézmény az egyetemi akkreditációs követelményeknek a megadott határidőn belül maximálisan megfeleljen.

(Forrás: MTI)