Idén ünnepli a Magyar Bor Akadémia alapításának 30. évfordulóját. A kerek jubileum egybeesik az Akadémia elnökségének tisztújításával is, így új lendületet vehet az Akadémia működése. Az elnökséget a 168 fős tagság választotta meg, az új elnök Koch Csaba lett.
Az elnökség további tagjai:
- Dr. Kállay Miklós tiszteletbeli elnök
- Taschner Kurt István főtitkár
- Balla Géza alelnök
- Bock József alelnök
- Gálné Dignisz Éva alelnök
- Nyitrainé dr. Sárdy Diána alelnök
- Nyúlné dr. Pühra Beáta
- Vesztergombi Csaba alelnök
- Dr. Zelnik József alelnök
A nemzedékek óta borkészítéssel foglalkozó Koch borászat a Hajós-Bajai és a Villányi borvidéken található. A borászat 150 hektáron gazdálkodik, 40 fajta minőségi és prémium bort készít. Koch Csaba 2014-ben az Év pincészete díj elismerését, míg 2019-ben az Év Bortermelője és a Legjobb Európai Borászat címet vehette át. A pincészet borai közül kiemelkedőek a bioborok, a cserszegi fűszeres és a kadarka. Koch Csaba harminc hektárról biobort és legújabb innovációként frissen préselt gyümölcslevet készít.