Ismét megrendezik a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-t Mezőfalván

Mezõfalva, 2021. június 9. Látogatók a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezõfalván a megnyitó napján, 2021. június 9-én. MTI/Vasvári Tamás

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) közreműködésével idén is megrendezi az ország legnagyobb szántóföldi kiállítását, a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-ot a Fejér megyei Mezőfalván, június 1-2-án.

A szervezők tájékoztatása szerint az esemény fókuszában az innováció áll. Ennek megfelelően a 42 hektáros területen széles körű gép- és inputanyag-bemutatóval készülnek a szervezők, a látogatók közelről nézhetik meg az ültetvényeken fejlődő korszerű növényfajtákat, új öntözési technikákat és gépbemutatókat, továbbá a gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen szakmai, pályázati, továbbképzési információkat gyűjthetnek a NAK szakértőitől.

A rendezvény mindkét napján bemutatkoznak majd a gyakorlatban a legújabb nemesítési és kutatási eredmények, nagy és biztonságos termést ígérő fajták, hibridek, továbbá a munkaeszközöket, gépeket, gépkapcsolatokat hétköznapi, szántóföldi körülmények között, akcióban lehet majd megtekinteni, akár kipróbálni.

A NAK által életre hívott, első ízben 2017-ben megrendezett Szántóföldi Napok és AgrárgépShow évről évre látogatók tízezreit vonzza, kiváló lehetőséget ad szakmai találkozókra és információátadásra, emellett az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata tekinthető meg szántóföldi környezetben, többségük munkavégzés közben is.

(Forrás: MTI, fotó: Vasvári Tamás)