Ismét lesz NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva

Mezõfalva, 2021. június 9. Látogatók a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett Szántóföldi Napok és AgrárgépShow Mezõfalván a megnyitó napján, 2021. június 9-én. MTI/Vasvári Tamás

Ismét lesz NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva, Magyarország legnagyobb szántóföldi kiállítását június 1-jén és 2-án tartják meg a Fejér megyei Mezőfalván – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.

A szántóföldi szakmai rendezvényt 42 hektáron rendezik meg a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (Megfosz) közreműködésével. Az idei rendezvény az innovációra összpontosít, bemutatják a legújabb nemesítési eredményeket, a legígéretesebb hibrideket, a legkorszerűbb munkaeszközöket.

A látogatók működés közben tekinthetik meg – akár ki is próbálhatják – az újdonságokat az álló- és mozgógépes szabadtéri kiállításon. Belföldön egyedülálló, hogy mezőgazdasági gépek szántóföldi környezetben mutatkozhatnak be.

A 2017 óta évente megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva évről évre tízezreket fogad, csak 2020-ban kellett visszamondani a járvány miatt. A rendezvény az idén is ingyenes lesz, a szervezők sok fiatal látogatóra számítanak.

(Forrás: MTI, fotó: Vasvári Tamás)