XXVI. Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny

István Borház

A Kadarka jó hírnevének megőrzése, erősítése érdekében az István Borházban ismét megrendezésre kerül a Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny 2022. március 11-én. A verseny szervezői Kiskőrös Város Hegyközség Elnöke, Kiskőrös Város Önkormányzata, Gondűző Borlovagrend, Kiskőrösi Kadarka Kör.

Nemzetközi Nagydíjjá nőtte ki magát a kiskőrösi Kadarka Borverseny, amelynek immár 21. esztendeje az István Borház ad otthont. A rendezvény célja, hogy egyre több elkötelezettje legyen e fajtának, a Kadarka kultúráját és borait egyre többen megismerjék, jó hírnevét tovább vigyék. Nemcsak a hazai borok népszerűsítése a cél, hanem borvidékeink, gasztronómiánk, belföldi (bor) turizmusunk fellendítése is.

Nevezni Kadarka (fehér, rozé, siller, vörös) borral és/vagy Kadarka felhasználásával készült cuvée-vel lehet március 7-ig. A a borversenyről tájékozódhat a www.istvanborhaz.hu, a www.kunsagiborvidek.hu, valamint a www.kiskoros.hu  weboldalakon.

Nevezési díj: őstermelőknek (magánszemély) bruttó 5000 Ft/minta, vállalkozásoknak: bruttó 6000 Ft/minta. Befizetése történhet készpénzzel, személyesen az István Borházban (Kiskőrös, Izsáki út 10.), vagy átutalással a 52500075-11039457 számlaszámra (kérjük a megjegyzés rovatba beírni: Kadarka Borverseny nevezési díj). A számlát postai úton vagy elektronikusan juttatjuk vissza a nevezőhöz.

Minta leadási határidő 2022. március 07. az István Borház Kft. telephelyén, munkanapokon 8-17 óráig, továbbá a szekszárdi, villányi, egri hegyközségeknél, 2022. március 07-ig ügyfélfogadási időben.

Minta mennyisége nevezett boronként 4 darab 0,75 literes palack.

A palackon kérjük, tüntesse fel a termelő nevét, címét, telefonszámát, a bor fajtáját, színét, évjáratát, termőhelyét és a cukortartalom szerinti besorolását.

A Borverseny elnöke Dr. Kállay Miklós emeritus professor, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli elnöke. A Borverseny szakmai fővédnöke Nyitrainé Dr. Sárdy Diána, a Szent István Egyetem Kertészettudományi Kar tanszékvezetője, egyetemi docens. A borverseny társadalmi fővédnöke Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke.

Program

900   Vendégvárás

1000 Ünnepélyes megnyitó

1030 Borbírálat

1030 Társadalmi zsűrizés-szakmai beszélgetés

1400 Ebéd

A borversenyt a jelen pandémiás időszakra tekintettel, a mindenkori törvényi előírásoknak megfelelően rendezik meg. A borverseny befejeztével rövid eredményhirdetés lesz.

Oklevelek átadása, átvétele a minta leadás helyén vagy személyesen az István Borházban munkanapokon 8 – 17 óra között.