Egyetem és önkormányzatok működnek együtt Tokaj-Hegyalján

Sárospatak, 2022. január 25. Aros János, Sárospatak polgármestere (b2) és Bolvári-Takács Gábor megbízott rektor (j) aláírja a Tokaj-Hegyalja Egyetem és a Tokaj-hegyaljai települések önkormányzatai közötti együttmûködéseket rögzítõ keretmegállapodást Sárospatakon 2022. január 25-én. Mögöttük Stumpf István, a Miniszterelnökség egyetemi modellváltás koordinációjáért felelõs kormánybiztosa. MTI/Vajda János

Stumpf István, a Miniszterelnökség kormánybiztosa, aki az egyetemi modellváltás koordinációjáért felelős, a Tokaj-Hegyalja Egyetem és a Tokaj-hegyaljai települések önkormányzatai közötti együttműködést rögzítő keretmegállapodásokat írt alá kedden Sárospatakon.

A Tokaj-Borvidéket alkotó 27 település vezetőivel rögzített dokumentum fontos célja a térség népességmegtartásának erősítése, valamint az ott élők boldogulását biztosító szőlő- és borkultúra fejlesztése. Ezek sikeréhez azonban szövetséget kell kötniük azokkal a településekkel, amelyek a világhírű borvidék örökségét őrzik és hordozzák – mondta.

Úgy fogalmazott: azért kell együtt dolgozni, hogy közösen újítsák meg Tokaj-Hegyalját, és bebizonyítsák, mennyi lehetőség és érték található a térségben. Ehhez most minden lehetőség adott – tette hozzá Stumpf István.

Megjegyezte: a tudásnak kitüntetett jelentősége lesz a következő évtizedekben, amelynek kiszélesítéséhez nemzetközi partnereket is keresnek, az együttműködés akkor lesz sikeres, ha olyan innovációt tud előállítani, amely a világon egyedülálló és erre minden esély megvan.

(Forrás: MTI, fotó: Vajda János)